Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Azi incep Zilele Culturii Armene / 20-22 Septembrie 2013

0

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi Comunitatea Armeană din România, cu sprijinul Arhiepiscopiei Armene din România şi Uniunii Armenilor din România, sub patronajul Ambasadei Republicii Armenia în România, organizează în perioada 20-22 Septembrie 2013 evenimentul „Zilele culturii armene”, ediţia a II-a.

Armenii constituie o comunitate etnică veche de aproximativ un mileniu, fiind prezenţi în toate regiunile României. În prezent, comunitatea numără câteva mii de membri.

Pe durata a trei zile, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vor fi organizate spectacole de muzică şi dansuri tradiţionale armeneşti, expoziţii de fotografie şi obiecte din patrimoniul religios armenesc, dedicate tuturor categoriilor de vârstă.

Vizitatorii vor descoperi talentul şi măiestria armenilor, participând la atelierele de obiecte hand-made, pictură şi caligrafie, dar şi la proiecţii de filme. Răsfoind cărţile din standul special amenajat, vizitatorii pot afla amănunte despre cultura, istoria sau gastronomia armenilor.

Participanţii la eveniment, vor putea simţi gustul preparatelor armene, degustându-le, la standurile special amenajate cu produse gastronomice, cafea şi coniac.

Pentru copii se vor desfăşura ateliere de: basme armeneşti, ateliere de realizat păpuşi din linguri şi materiale vegetale organizate de Mark Twain International School, precum şi ateliere de pictat păpuşi din ipsos, face painting şi multe alte surprize!

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 20 septembrie 2013, la orele 16.00 în prezenţa organizatorilor şi oficialităţilor. De asemenea, va avea loc un concert de duduk  susţinut de trupa Trio Sonus şi un spectacol de dansuri armeneşti oferit de Ansamblul „Vartavar”.

Ultima zi de Festival se va încheia cu un moment artistic de zile mari: un concert susţinut de „Fraţii Dedeian Quartet”.

Program Festival: Vineri – Duminică – 10.00 – 19.00  

 A4 final

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.