Azi incep Zilele Culturii Armene / 20-22 Septembrie 2013

0

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi Comunitatea Armeană din România, cu sprijinul Arhiepiscopiei Armene din România şi Uniunii Armenilor din România, sub patronajul Ambasadei Republicii Armenia în România, organizează în perioada 20-22 Septembrie 2013 evenimentul „Zilele culturii armene”, ediţia a II-a.

Armenii constituie o comunitate etnică veche de aproximativ un mileniu, fiind prezenţi în toate regiunile României. În prezent, comunitatea numără câteva mii de membri.

Pe durata a trei zile, la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vor fi organizate spectacole de muzică şi dansuri tradiţionale armeneşti, expoziţii de fotografie şi obiecte din patrimoniul religios armenesc, dedicate tuturor categoriilor de vârstă.

Vizitatorii vor descoperi talentul şi măiestria armenilor, participând la atelierele de obiecte hand-made, pictură şi caligrafie, dar şi la proiecţii de filme. Răsfoind cărţile din standul special amenajat, vizitatorii pot afla amănunte despre cultura, istoria sau gastronomia armenilor.

Participanţii la eveniment, vor putea simţi gustul preparatelor armene, degustându-le, la standurile special amenajate cu produse gastronomice, cafea şi coniac.

Pentru copii se vor desfăşura ateliere de: basme armeneşti, ateliere de realizat păpuşi din linguri şi materiale vegetale organizate de Mark Twain International School, precum şi ateliere de pictat păpuşi din ipsos, face painting şi multe alte surprize!

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 20 septembrie 2013, la orele 16.00 în prezenţa organizatorilor şi oficialităţilor. De asemenea, va avea loc un concert de duduk  susţinut de trupa Trio Sonus şi un spectacol de dansuri armeneşti oferit de Ansamblul „Vartavar”.

Ultima zi de Festival se va încheia cu un moment artistic de zile mari: un concert susţinut de „Fraţii Dedeian Quartet”.

Program Festival: Vineri – Duminică – 10.00 – 19.00  

 A4 final

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează