Au primit gratuit scaune rulante și instruire pentru utilizarea acestora

0

Persoane cu dizabilități din București și Ilfov
au primit gratuit scaune rulante și instruire pentru utilizarea acestora
 

Douăsprezece persoane cu dizabilităţi locomotorii din București și județul Ilfov au primit scaune rulante și instruire pentru utilizarea acestora în data de 31 octombrie 2012, în cadrul unui seminar organizat de Fundaţia Motivation România și Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă.

Seminarul a urmărit creşterea capacităţii persoanelor cu dizabilităţi de a deveni membri activi ai societăţii prin facilitarea accesului la echipamente de mobilitate și prin instruire pentru utilizarea acestora. Astfel, în cadrul seminarului, un kinetoterapeut și un instructor de viață independentă utilizator de scaun rulant în cadrul Fundației Motivation România le-au arătat beneficiarilor cum să redevină independenți prin utilizarea corectă a fotoliului rulant.

Scaunele rulante au fost donate de Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Organizația donează în România în jur de 1.000 de scaune rulante pe an, care sunt distribuite gratuit persoanelor cu dizabilităţi.

Fundația Motivation Romania este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Până în prezent, Fundația Motivation România a redat mobilitatea și speranța într-o viață împlinită unui număr de 8.200 de copii și adulți cu dizabilități din România. Serviciile pe care le oferă fundația acoperă o gamă largă de nevoi, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant.

Principiul de bază în furnizarea serviciilor Fundației Motivation România este acela al recuperării active ce se bazează pe învățare prin puterea exemplului. Persoane cu dizabilități care au reușit să-și redobândească independența au rolul principal, acela de instructori ai copiilor și adulților care doresc sa redevină independenți.

Fundaţia Motivation România

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează