Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au primit gratuit scaune rulante și instruire pentru utilizarea acestora

0

Persoane cu dizabilități din București și Ilfov
au primit gratuit scaune rulante și instruire pentru utilizarea acestora
 

Douăsprezece persoane cu dizabilităţi locomotorii din București și județul Ilfov au primit scaune rulante și instruire pentru utilizarea acestora în data de 31 octombrie 2012, în cadrul unui seminar organizat de Fundaţia Motivation România și Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă.

Seminarul a urmărit creşterea capacităţii persoanelor cu dizabilităţi de a deveni membri activi ai societăţii prin facilitarea accesului la echipamente de mobilitate și prin instruire pentru utilizarea acestora. Astfel, în cadrul seminarului, un kinetoterapeut și un instructor de viață independentă utilizator de scaun rulant în cadrul Fundației Motivation România le-au arătat beneficiarilor cum să redevină independenți prin utilizarea corectă a fotoliului rulant.

Scaunele rulante au fost donate de Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă. Organizația donează în România în jur de 1.000 de scaune rulante pe an, care sunt distribuite gratuit persoanelor cu dizabilităţi.

Fundația Motivation Romania este o organizație neguvernamentală, nonprofit, creată în 1995 pentru a veni în sprijinul copiilor și adulților cu dizabilități. Până în prezent, Fundația Motivation România a redat mobilitatea și speranța într-o viață împlinită unui număr de 8.200 de copii și adulți cu dizabilități din România. Serviciile pe care le oferă fundația acoperă o gamă largă de nevoi, de la echipament adaptat pentru diferite tipuri de dizabilități motorii, la recuperare medicală și instruire pentru viață independentă alături de un instructor în scaun rulant.

Principiul de bază în furnizarea serviciilor Fundației Motivation România este acela al recuperării active ce se bazează pe învățare prin puterea exemplului. Persoane cu dizabilități care au reușit să-și redobândească independența au rolul principal, acela de instructori ai copiilor și adulților care doresc sa redevină independenți.

Fundaţia Motivation România

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.