Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au lucrat pe șantier pentru a oferi o viață mai bună comunității din Boldești-Scăieni

0

Angajați OMV Petrom și reprezentanți ai presei au lucrat pe șantierul Habitat for Humanity România pentru a oferi o viață mai bună comunității din Boldești-Scăieni.

O echipă de angajați OMV Petrom și reprezentanți ai presei au pus umărul la construcția Centrului de Resurse al Comunității Boldești-Scăieni, un centru comunitar unic în Europa, construit după principiile sustenabilității. Îndrumați de specialiștii Habitat for Humanity România, voluntarii au chituit mozaicurile din băi, au vopsit și au confecționat gabioane din fier pentru teresa exterioară. Munca lor va ajuta copiii și părinții din Boldești-Scăieni să aibă un centru comunitar independent energetic, cu costuri de întreținere zero.

“Am fost pentru a doua oară voluntar pe șantierul Habitat for Humanity și-aș reveni oricând cu aceeași bucurie. Această experiență nu e despre munca fizică, e despre recompensele sufletești. După ce iei parte la construcția unei case sau, cum s-a întâmplat astăzi, a unui centru care va sprijini familiile defavorizate dintr-o comunitate, te întorci acasă plin de energie, cu sentimentul că ai primit mai mult decât ai dăruit.

Mi-ar plăcea ca lumea să afle că nu trebuie să fii expert în construcții pentru a fi voluntar Habitat. Totul se face sub  atenta îndrumare a specialiștilor. Trebuie doar entuziasm. Experiența ca voluntar pe șantier este o lecție pe care mi-aș dori ca toți să o afle. Mă bucur că am primit-o din nou.”, a spus Veronica, blogger.

Obiectivul centrului comunitar este educarea tinerilor comunității defavorizate din Boldești-Scăeni, atât printr-un program de tip „școală după școală”, cât și prin alte activități nonformale (teatru, dans, vizionări de filme, dezbateri pe teme sociale, cerc literar etc), sau vocaționale (meșteșuguri – argintărit, olărit, împletituri, lucratul în lemn etc.). De asemenea, vor exista și cursuri de calificare pentru părinți, evenimente, întâlniri, consiliere, planificare familială, sau discuții libere pe teme diverse.

Voluntariat Habitat for Humanity  (2)

Clădirea de la Boldești-Scăieni este prima construcție ecologică sustenabilă de tip Living Building Challenge & Pasive House din Europa, cel mai riguros standard internațional de certificare a construcțiilor ecologice. În construcția sa s-au îmbinat materiale tradiționale (baloți de paie, tecuială de lut și învelitoare din șindrilă) cu tehnologii performante (fundația pe șuruburi metalice, sistem de ventilație cu recuperator de căldură, ferestre triplu vitrate, pompă de căldură și sistem fotovoltaic și solar). Pe parcursul unui an, clădirea va produce mai multă energie decât consumă, datorită unei bune izolări termice, consumului redus de energie și producerea necesarului cu ajutorul panourilor fotovoltaice. Apa potabilă va fi obținută dintr-un puț forat în curte, iar apa de ploaie este colectată și folosită pentru irigații și toalete.

Centrul de Resurse al Comunității Boldești-Scăieni este construit în parteneriat cu finanțatorul OMV Petrom, asociațiile Habitat for Humanity România, CSMS, Amare Rromentza și primăria orașului Boldești-Scăieni.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România este una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Viziunea sa este o lume în care toți oamenii au un loc decent în care să trăiască. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

În fiecare an, pe șantierele Habitat for Humanity România vin în jur de 1.200 de voluntari internaționali din Statele Unite, Canada, Irlanda de Nord, Olanda, Marea Britanie, Germania, Elveția etc. și peste 40 de echipe de voluntari corporatiști. Aceștia muncesc pe șantierele Habitat for Humanity România, își acoperă toate costurile logistice (cazare, masă, transport, recreație și administrative) și, în plus, vin cu o donație consistentă pentru sprijinirea nevoii de locuire decentă în România.

Habitat for Humanity România a reușit să atragă, prin programe constante și campanii de promovare în țară și în străinătate, peste 26.000 de voluntari internaționali și corporatiști români.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.