Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Au inaugurat prima zona de picnic in judetul Dambovita

0

Asociatia Green Revolution si Ciucas au inaugurat prima zona de picnic in judetul Dambovita

Deschidere zona picnic2

Asociatia Green Revolution, in parteneriat cu Ciucas, au inaugurat astazi sambata, 7 iunie, ora 10:00, «Picnic in Poiana», prima zona de picnic eco din judetul Dambovita, amenajata in zona Coasta-Boldan, comuna Dragomiresti, situata la 10 km de Targoviste, intr-o zona cunoscuta de catre damboviteni si apreciata pentru frumusetea ei.

«Prin intermediul acestui proiect, dorim sa aratam ca picnicul si relaxarea in natura se pot face respectand mediul natural si cred ca, pana la urma, fiecare dintre noi suntem responsabili sa facem lucrul acesta. Speram sa replicam acest proiect pe mai departe si sa reusim, la un moment dat, sa nu mai avem nevoie de lege, ci ca totul sa se intmple din bun simt. Vreau sa multumesc Asociatiei Green Revolution si autoritatilor locale pentru sustinerea acordata in sustinerea proiectului, a declarat Victor Teiosanu, Brand Manager Ciucas, Stejar si Azuga.

«Astazi am lansat prima zona de picnic conforma cu Legea Picnicului si ne bucuram ca am gasit un partener care sa amenajeze acest spatiu cu impact minim asupra mediului,  cu foisoare, banci  si mese de picnic. Zona are si un rol educativ si de constietizare privind necesitatea protejarii naturii. Zona aleasa este una frecventata de localnici si ne dorim ca acestia sa se bucure de natura si sa o respecte», a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Evenimentul de deschidere a beneficiat de prezenta reprezentantilor autoritatilor locale si judetene, care sustin proiectul:

Este salutara aceasta initiativa si ne bucuram ca Dambovita intra si ea in circuitul zonelor care depun eforturi in directia protejarii mediului prin crearea unei zone speciale de picnic. Sper ca aceasta sa fie un prim exemplu si sa continue deoarece mai avem zone care necesita amenajare in judet »,  a declarat Alexandru Oprea, administrator public al judetului Dambovita.

De investitie in zona «Picnic in Poiana», realizata de Ciucas si Green Revolution vor beneficia intreaga comunitatea locala, dar si vizitatorii zonei. Incepand de astazi, intreaga amenajare va trece in administrarea primariei locale din Dragomiresti.

«Multumim Asociatiei Green Revolution, Ciucas si presedintelui Consiliului Judetean, Adrian Țuțuianu, care au mijlocit acest parteneriat si speram ca aceasta colaboare sa continue si pe alte proiecte», a declarat Dragos Vladulescu, primar al comunei Dragomiresti.

Zona de picnic este dotata cu 5 foisoare, 5 ansambluri de mese si banci, gratare, cosuri de gunoi, toalete ecologice, indicatoare locatie, pe o suprafata de 5 hectare, toate obiectele incadrandu-se perfect in cadrul natural al zonei.

Spatiul «Picnic in Poiana» este deschis tuturor persoanelor care doresc sa organizeze activitati de picnic cu familia sau prietenii, iar intrarea este libera. Scopul este de a determina locuitorii din zona si turistii din weekend sa constientizeze importanta naturii si sa adopte un comportament responsabil fata de mediu.

Utilizatorii viitoarei zone de picnic vor avea de respectat cateva reguli simple:

–          Sa depoziteze gunoaiele si resturile menajere in cosurile pentru colectare selectiva;

–          Sa arunce tigarile, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse numai in locurile special amenajate’

–          Sa aprinda focul doar in zonele amenajate pentru gratar;

–          Sa respecte regulile privind accesul masinilor in afara drumurilor publice si a zonelor special amenajate in acest sens;

–          Sa protejeze copacii sau arbustii;

–          Sa nu hraneasca animalele salbatice;

–          Sa nu distruga, modifice sau degradeze panourile informative, marcajele sau indicatoarele.

 Deschidere zona de picnic

Despre Ursus Breweries

Ursus Breweries, parte din grupul SABMiller plc, este unul dintre cei mai mari producători de bere din România. Mărcile Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Redd’s, Stejar, Pilsner Urquell și Miller. Contribuția Ursus Breweries la bugetul de stat a atins 259 milioane euro în 2012, provenind din accize, TVA, contribuții la asigurările sociale și alte taxe.  SABMiller plc este una dintre cele mai mari companii producatoare de bere din lume, cu participații în societăți producătoare de bere sau acorduri de distribuţie pe 6 continente. Mărcile Grupului includ beri premium internaționale cum ar fi Grolsch, Miller Genuine Draft, Peroni Nastro Azzurro și Pilsner Urquell, dar și o gamă excepţională de mărci locale cu poziții de lider, precum Aguila (Columbia), Castle (Africa de Sud), Miller Lite (SUA), Snow (China), Victoria Bitter (Australia) și Tyskie (Polonia). SABMiller plc este, de asemenea, una dintre cele mai mari companii din lume care îmbuteliază produse Coca-Cola. Pentru mai multe informații despre Ursus Breweries și programele sale vă rugăm să vizitați: www.ursus-breweries.ro și www.desprealcool.ro.

Despre Green Revolution

Green Revolution, fondata in martie 2009, este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania ce pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde. GreenRevolution dezvolta proiecte variate, care promoveaza si sprijina: educatia ecologica si respectul fata de mediul inconjurator, colectarea selectiva a deseurilor de ambalaje, mijloacele si solutiile de transport ecologice si economice, adoptarea unui comportament responsabil fata de mediu in randul autoritatilor si companiilor private si de stat.

Detalii: www.greenrevolution.ro

Despre autor

avatar

In cinci ani de existenta, Asociatia Green Revolution a demonstrat ca imaginatia, energia si entuziasmul unei echipe tinere au avut capacitatea de a dezvolta proiecte locale si nationale de impact, cu rezultate vizibile, cuantificabile. Green Revolution sustine reducerea poluarii in marile orase, a impactului pe care activitatile umane il au asupra mediului, cat si cresterea calitatii vietii locuitorilor in marile aglomerari urbane. Cea mai mare parte din viata o petrecem in orase, iar “sanatatea” oraselor este si sanatatea noastra. Credem ca reconstruirea unui oras pe principii verzi reprezinta o prioritate, atat pentru cetateni, cat si pentru autoritati. Ecologia inseamna evolutie, inseamna o viata mai sanatoasa si mai fericita pentru noi si urmasii nostri.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.