Au câștigat premiul pentru cel mai bun proiect de voluntariat

0

Habitat for Humanity România a câștigat premiul pentru cel mai bun proiect de voluntariat, la Gala Naţională a Voluntarilor 

Evenimentul Big Build, care reprezintă unul din răspunsurile Habitat for Humanity România la situaţia locuirii precare din ţara noastră, a fost desemnat și anul acesta ca fiind ”Cel mai bun proiect de voluntariat al anului în domeniul social”, după ce anul trecut a primit aceeași distincție în cadrul Galei Naţionale a Voluntarilor.

Ajuns la a patra ediție, Big Build este unul dintre cele mai premiate proiecte-eveniment din sectorul ONG, fiind recunoscut pentru amploarea sa, implicarea deosebită a voluntarilor și pentru numărul mare de susținători care l-au sprijinit încă de la prima ediție din 2009.

„Big Build înseamnă mai mult decât construcția propriu-zisă a unor case, proiectul este unic prin forța lui. An de an, timp de câteva zile, acesta generează o interacțiune uluitoare între grupuri sociale diferite (familii sărace, grupuri vulnerabile, voluntari străini, tineri studenți, companii, autoritaţi publice, media) și oferă o noua stare de spirit comunităților în care se desfaşoară. Mai mult decât atât, evenimentul are loc in fiecare an de Ziua Mondiala a Locuirii tocmai pentru a atrage atenţia asupra nevoii unui cămin decent pentru peste 5 milioane de români. Astfel dovedim că, prin implicare şi solidaritate, vieţile unor oameni pot fi schimbate radicalîn bine. Un alt aspect este acela că  beneficiarii locuinţelor sunt responsabiliozati pentru ajutorul primit, participând, la rândul lor, cu  muncă voluntară la casele altor familii și achitând o rata lunară modică, fară dobândă, pentru noua casă”, declară Gabriela Grigori, Director Dezvoltare Resurse şi Comunicare, Habitat for Humanity România.

 

În 2012, evenimentul s-a derulat sub sloganul: “Mai multe case, două judeţe, o singură comunitate” deoarece între 1-5 octombrie, peste 500 de voluntari alături de orfani şi familii cu venituri mici au construit simultan 11 locuinţe noi şi au ajutat la finalizarea a altor trei case, în două locaţii din ţară: la Oradea în judeţul Bihor şi la Preajba în  judeţul Dolj.

„Sunt bucuroasă că sunt aici și am răspuns cu dragă inimă invitației de a fi alături de oraganizația Habitat for Humanity România. Sunt aici ca să-i rog pe toți cei tineri și în putere să vină și să facă voluntariat. Aceste case sunt făcute pentru oameni care nu au avut locuinţe și așa naștem și noi speranță, încredere, bucurie pe chipurile unor copii care stau în condiții îngrozitoare. Ar trebui să dezvoltăm mai mult în România ideea de voluntariat”, a declarat actrița Natasha Raab, din postura de voluntar la Big Build în 2012.

În decursul a 4 ani, evenimentul Big Build a implicat peste 1.500 de voluntari din țară și din străinătate în construcția a 46 de locuințe pentru familii aflate în nevoie de un cămin decent. Cele 4 ediții s-au desfăşurat în locații diferite, scopul fiind extinderea sprijinului oferit familiilor cu venituri reduse, grupurilor vulnerabile şi orfanilor din România.

În 2012 proiectul a fost posibil datorită unor oameni inimoşi, mulţumită comunităţii locale dispusă a reacţiona la astfel de cazuri, precum şi graţie sponsorilor şi susţinătorilor proiectului: Fundația Vodafone România-partener, Europharm Distribuție, Wienerberger Sisteme de Căramizi, Habitat for Humanity Northern Ireland, Fundaţia Căminul Felix, Camera de Comerț și Industrie Dolj, Celestica, Lafarge, Asociaţia Firmelor Bihorene, Crişana,  Good Sign și Teambuilding Inovativ. Partenerii media careau  susținut promovarea evenimentului au fost: Agenda Construcțiilor, CSR Media, România Pozitivă, Cocor Media, RFI Romania, Gazeta de Sud, Crișana, Media Sud, Ediție Specială, TVS şi Radio Lynx.

Habitat for Humanity International este o organizaţie creştină, non-profit, ce reuneşte oameni de toate rasele, naţionalităţile şi religiile pentru a construi case, comunităţi şi speranţă. Din 1976, Habitat a ajutat peste 600.000 de familii construind şi reabilitând case, susţinând politici corecte de locuire şi oferind cursuri de formare şi acces la resurse pentru a ajuta familiile să îşi îmbunătăţească condiţiile de locuire. Aproximativ 17.000 dintre aceste familii se află în Europa şi Asia Centrală, unde Habitat este activă din anii 1990. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 3.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava. Pentru informaţii suplimentare, donaţii sau oportunităţi de voluntariat, vă rugăm să vizitaţi www.habitat.ro.

 

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează