Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atmosferă pariziană la Gala Crizantemei de Aur 2013

0

Teatru Național de Operetă a pus în scenă spectacolul „Paris, Mon Amour”

Gala Laureaților a celei de-a 46-a ediții a Crizantemei de Aur s-a încheiat cu spectacolul de chansonete „Paris, Mon Amour”, pus in scenă de Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian. Publicul a fost definitiv cucerit de atmosfera unei cafenele pariziene încarcate de povești despre dragoste, seducție și frumos.

Într-un decor care a recreat prin elemente specifice viața boemă dintr-un bistro franțuzesc, colajul de povești și personaje ale spectacolului „Paris, Mon Amour!” a condus publicul într-o călătorie incitantă în Parisul cu parfum de epocă, descoperind tainele artiștilor, îndrăgostiților, curtezanelor și vagabonzilor săi. Cei prezenți au fost încântați de unele dintre cele mai cunoscute chansonete franțuzești, precum celebrele piese ale lui Edith Piaf – „Je ne regrette rien” sau „La vie en rose” – sau cele ale lui Joe Dassin.

Gala Laureaților a debutat cu decernare premiilor ediției 2013. Marele Trofeu Crizantema de Aur i-a fost acordat lui Alexandru Chiriac, în timp ce premiul I i-a revenit lui Andrei Ștefăneț. Locul II a fost ocupat de Cjergji Mani, iar locul III de Elena Dragomir.

Alexandru Chiriac a fost onorat și cu premiul special oferit de Radio România Cultural. Premiul „Voce cu parfum de Crizantemă”, acordat, ca în fiecare an, de soprana Felicia Filip, a mers către concurenta Cristina Mihaela Dan. De asemenea, Consiliul Local și Primăria Târgoviște au oferit un premiu special pentru Lilica Ioniță, iar Consiliul Județean Dâmbovița a acordat un premiu Voichiței Regoș.

Alexandru Chiriac, castigatorul Marelui Trofeu, Felicia Filip si Gabriel Boriga, primarul Municipiului Targoviste - Crizantema de Aur, 2013 foto credit - Alexandru Busuioc

Încă din prima seară, spectatorii au fost încântați de atmosfera de poveste a romanțelor ce a fost recreată de recitalurile a trei mari nume ale muzicii autohtone: Matilda Pascal Cojocărița, Vlad Miriță și Florin Georgescu.

Binecunoscuta gazdă a festivalului, îndrăgitul Adrian Păduraru, a avut-o alături în seara de deschidere și în cea de final pe marea actriță Carmen Tănase. Acesteia i-a fost coprezentator în cea de-a doua seară actorul Liviu Cheloiu.

Seara de sâmbată, 19 octombrie a fost marcată de recitaluri internaționale ce au adus în fața publicului genuri muzicale înrudite romanței – canzonete, fado, flamenco, romanța rusească și ungurească.

Concursul de interpretare din primele două seri de spectacol a fost pus în valoare de excepționala orchestră “Romanticii” condusă de maestrul Dan Ardelean.

Sărbătoarea muzicală a fost întregită de scenografia și decorul realizate de marele regizor și scenograf Mihai Constantin Ranin. Acestea au abordat tema naturii alături de concepte precum ecologie, de aici și utilizarea unei singure materii: hârtia, care exprimă fragilitate și delicatețe, precum crizantemele și romanțele. Mai mult, fiecare intervenție muzicală a avut parte de o punere în scenă spectaculoasă subliniată de jocurile de lumini și umbre.

—-

Organizatorii acestei ediții au fost Primăria Municipiului Târgovişte, Consiliul Local Târgovişte, Teatrul Municipal, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Sponsor oficial: KRUK

Sponsori: Banca Transilvania, Sonorom, Rondocarton, Valleriana Med.

Partenerii media ai evenimentului sunt: MDI TV, Columna TV, Radio Romania Cultural, Agerpres, Revista Tango, Puterea, Revista Ioana, Eva.ro, Romanialibera.ro, Port.ro, Dambovita24.ro, Incomod-media.ro, Gazetadambovitei.ro, Radio Minisat, Dambovitanews.ro, Oficialmedia.ro, Ziarul Dâmbovița, Digi TV, Partener TV, Radio Cluj, Infotgv.ro, Stiridb.ro.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.