Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ateliere Fără Frontiere și Auchan Militari donează 100 de calculatoare. Termenul limită de înscriere a proiectelor este 15 noiembrie.

0

Din dorința comună de a oferi tinerilor șanse sporite la educație prin accesul la echipamente IT&C Auchan Militari și Ateliere Fără Frontiere și-au unit forțele pentru a susține școlile și asociațiile din vecinătatea Auchan Militari donându-le 100 de calculatoare recondiționate într-un atelier de inserție, pentru punerea în practică a proiectelor propuse.

Desfășurat în perioada 17 octombrie – 21 noiembrie concursul invită asociațiile, fundațiile, federațiile, școlile și liceele din București și în special din sectorul 6 să depună proiecte ce vizează educația prin acces la IT&C a copiilor și tinerilor. Regulamentul și înscrierile sunt disponibile online pe site-ul www.atelierefarafrontiere.ro sau la Biroul Serviciu Clienți din incinta magazinului Auchan Militari. Termenul limită de înscriere a proiectelor este 15 noiembrie.

« Suntem extrem de încântați că o companie precum Auchan Militari a decis să se alăture eforturilor noastre de reducere a decalajului informatic alegând să doneze împreună cu noi calculatoare recondiționate în propriul nostru atelier de inserție socio-profesională. Acest proiect este primul demers din cadrul unui parteneriat mai amplu si de lunga durata care se va concretiza prin colectarea de deseuri de echipamente electrice si electronice si posibila integrare a angajatiilor nostri.»  Patrick Ouriaghli – Director Executiv Ateliere Fără Frontiere

« Pe lângă rolul de actor economic local incontestabil, fiecare hipermarket Auchan se implică, de asemenea, concret, în viaţa comunităţii, sprijinind asociaţiile cu profil social, educativ, de mediu. Auchan Militari doreşte, prin acest proiect, să aibă un rol important în integrarea socială şi să consolideze legatura cu comunităţile din apropierea magazinului. Cu aceasta dorinta continua de a imbunatati viata sociala si de a ajuta tinerii, intreaga echipa se dedica acestui proiect de dezvoltare durabila. » Eric Colas – Director Magazin Auchan Militari

Despre Ateliere Fără Frontiere România

Ateliere Fără Frontiere este o asociație română non-profit de inserție socio-profesională a cărei misiune este integrarea socio-profesională a persoanelor în mare dificultate, lupta împotriva risipei și poluării prin recondiționarea și reciclarea echipamentelor IT uzate și solidaritatea digitală prin donații de echipamente IT pentru proiecte educaționale și sociale.

Despre Auchan Romania

Pe 7 noiembrie 2006, a fost deschis primul hipermarket Auchan, la București, în cartierul Titan. În următorii ani, alte 8 magazine și-au deschis porțile pentru locuitorii din Târgu Mureș, Cluj, Piteşti, Suceava, București – Militari, Timișoara, Constanta si Craiova.

Odată cu deschiderea de anul acesta de la Iasi, numărul de magazine din cadrul rețelei din România a ajuns la 10.

Peste tot unde este prezent, Auchan a realizat cele mai mari hipermarketuri din oraș, cu alei largi, cel mai mare număr de case, o gamă foarte largă și diversificată și, mai ales, toate prețurile mici, în permanență, grație conceptului său de discount generalizat.

2012 este anul angajamentului Auchan pentru dezvoltarea durabilă locală

Responsabilitatea faţă de societate şi faţă de mediu se situează în centrul identităţii Auchan încă de la crearea sa, în 1961 de către Gerard Mulliez. Iniţiativa de dezvoltare durabilă a companiei s-a formalizat progresiv în fiecare din cele 12 ţări ale grupului, adaptându-se problemelor specifice fiecărei ţări.

In acest sens, magazinele se angajaza în numeroase activităţi concrete: susţinerea asociaţiilor în operaţiuni solidare, mobilizarea colaboratorilor în vederea reducerii consumului de energie, sensibilizarea clienţilor prin acţiuni specifice, încheierea parteneriatelor cu furnizori locali.

Toate aceste iniţiative sunt consolidate de acţiunile Fundaţiei Auchan pentru Tineri creată în 1996, sub egida Fundaţiei din Franţa.

Misiunea sa este sa ofere fiecărei ţări o structură, o expertiză şi mijloace financiare care să îi permit să îşi consolideze responsabilitatea socială prin intermediul proiectelor destinate tinerilor, în special celor aflaţi în dificultate, proveniţi din oraşele şi zonele în care hipermarketurile Auchan sunt prezente.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.