Ateliere Fără Frontiere organizează „Give IT! Concurs de solidaritate digitală”

0

In perioada  1 octombrie – 15 noiembrie Ateliere Fara Frontiere organizeaza un concurs de colectare echipamente IT uzate (deseuri de echipamente electrice si electronice – DEEE) adresat organizatiilor, companiilor si institutiilor din Bucuresti si zonele limitrofe.

„Scopul principal al acestei actiuni este cresterea constientizarii in randul companiilor privind reutilizarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice. Concursul se va finaliza printr-un seminar pe tematica reutilizarii si reducerii consumului de energie si materiale, consumul si productia responsabile, la care ONG-urile de mediu si de dezvoltare durabila vor fi invitate pentru a prezenta studii de caz ale proiectelor lor de succes catre reprezentanti ai companiilor interesate de acest domeniu. Celor 3 companii de la care vom colecta cele mai mari cantitati de DEEE le vom oferi premii  de nepretuit facute din materiale reciclate!” a declarat Patrick Ouriaghli, Directorul Executiv al Ateliere Fara Frontiere.

O mare parte din calculatoarele si monitoarele colectate vor fi reconditionate si donate ONG-urilor si institutiilor de invatamant care desfasoara programe de educatie in sprijinul copiilor, tinerilor si persoanelor in dificultate. Restul de DEEE va fi reciclat incadrul atelierului de insertie conform normelor de mediu.

Actiunea se inscrie intr-o serie de activitati desfasurate de Ateliere Fara Frontiere si ECOTIC  in Proiectul co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

 

ateliere fara frontiere siglaDespre Ateliere Fara Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o asociație română non-profit de inserție a cărei misiune este integrarea socio-profesională a persoanelor în mare dificultate, lupta împotriva risipei și poluării prin recondiționarea și reciclarea echipamentelor IT uzate, reutilizarea deșeurilor publicitare prin confecționarea de sacoșe si obiecte promoționale, solidaritatea prin donații de echipamente IT pentru proiecte educaționale și organizarea de șantiere de solidaritate.

Despre Ecotic

ECOTIC este o organizatie nonprofit care preia responsabilitatilor ce le revin producatorilor si importatorilor de echipamente electrice si electronice pentru realizarea obiectivelor anuale de colectare, reutilizare, reciclare si valorificare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).
ECOTIC dezvolta permanent infrastructura de colectare DEEE si gestioneaza fluxurile de DEEE pe traseul: puncte de colectare si generatori – operatori colectare – operatori tratare – operatori valorificare.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.