Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ateliere Fără Frontiere a colectat peste 300 de echipamente IT de la Emporiki Bank, Grup Credit Agricole

0

Ateliere Fara Frontiere a colectat in martie 2012 peste 300 de echipamente IT pentru reciclare si reconditionare de la Emporiki Bank, Grup Crédit Agricole. Acestea provin de la sucursalele din toata tara ale bancii si au fost inlocuite pentru a respecta standardele de calitate necesare sistemului bancar.

Cele peste 300 de echipamente (unitati centrale, monitoare, imprimante, scannere, routere etc) vor fi verificate de angajatii in insertiune ai Ateliere Fara Frontiere. Cele ce respecta un set de criterii minime de calitate vor fi reconditionate si le va fi prelungita astfel durata de viata. Celelalte vor fi dezmembrate in componente de baza, reciclate si reutilizate ca materii prime, un proces ce presupune un consum de energie cu 75 % mai mic decat extragerea acestora din minereu.

“Ne bucuram ca Emporiki Bank, Grup Crédit Agricole, a ales sa colecteze selectiv deseurile de echipamente electrice si electronice si ca ne-au ales drept parteneri pentru realizarea acestui proces. Intelegem sensibilitatea datelor de ordin financiar ce au fost rulate pe aceste calculatoare si de aceea utilizam solutia Blancco pentru a sterge definitiv informatiile de pe hard-diskuri. Ne dorim sa reusim sa reconditionam un numar cat mai mare de echipamente care mai apoi sa fie donate pentru proiecte de educatie sau vandute la preturi modice celor ce nu isi permit un calculator nou” Raluca Ouriaghli, Director Executiv Ateliere Fara Frontiere.

„Actiunea pe care am implementat-o, se afla sub auspiciile conceptului Green Banking, pe care Grupul nostru Crédit Agricole il aplica in cadrul politicii de dezvoltare durabila. Am identificat si am ales sa colaboram cu Ateliere Fara Frontiere, datorita ofertei profesioniste si a sigurantei oferite in stergerea datelor. Prin parteneriatul  cu Ateliere Fara Frontiere reusim sa indeplinim obiectivul nostru de a recicla intr-un mod sigur si profesionist deseurile de echipamente electronice si, de asemenea sa integram acest proiect in domeniul responsabilitatii sociale.” Boualem Hocine, Deputy General Manager, Emporiki Bank, Group Crédit Agricole.

 

Despre Ateliere Fara Frontiere Romania

Ateliere Fara Frontiere este o asociatie romana non-profit de insertie socio-profesionala a carei misiune este integrarea socio-profesionala a persoanelor in mare dificultate, lupta impotriva risipei si poluarii prin reconditionarea si reciclarea echipamentelor IT uzate si solidaritatea digitala prin donatii de echipamente IT pentru proiecte educationale si sociale. www.atelierefarafrontiere.ro

Despre Emporiki Bank

Emporiki Bank Romania S.A. este subsidiara grupului Emporiki Bank, membra a Grupului francez Crédit Agricole Group, banca de retail lider in Franta si Europa si a 3-a banca din lume dupa valoarea activelor.

Emporiki Bank functioneaza pe piata bancara din Romania din 1996. Prin intermediul unei retele de 29 de sucursale, prezente in principalele orase din tara, Emporiki Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse bancare pentru persoane fizice, intreprinderi mici si mijlocii (IMM) si companii.

Grupul Crédit Agricole

Grupul Crédit Agricole este lider de piata in servicii complete de retail banking in Franta si una dintre cele mai mari banci din Europa.

Cu operatiuni in 70 de tari, Crédit Agricole Group este un partener important in sprijinirea clietilor si a proiectele lor, in toate ariile de retail banking si linile de business specializate conexe: servicii bancare zilnice, economii, imprumuturi de consum si locuinta, asigurari, private banking, managementul activelor, leasing si factoring, corporate si  investitii bancare.

Prin puterea fundatiilor sale cooperatiste si mutualiste, dezvoltarea Crédit Agricole Group se bazeaza pe o crestere echilibrata care serveste economiei reale si pe respectarea intereselor celor 54 de milioane de clienti, a 1,2 milioane de actionari, a 6,5 milioane de actionari mutuali si a 160.000 de angajati.

Crédit Agricole este inclusa in cei patru indici principalii de dezvoltare durabila: ASPI din zona Euro incepand din 2004, FTSE4Good din anul 2005, DJSI din 2008 (in Europa si in lume) si ESG Stoxx Global 1800 din 2011.

Este cotata a saisprezecea cea mai durabila companie din lume si a doua in Franta, si este singura banca franceza aflata in lista din 2012 a Global 100. http://emporiki.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.