Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ateliere Fără Frontiere a colectat 100 de tone de deşeuri electrice şi electronice în 2012

0

În 2012, peste 100 de tone de deșeuri electrice și electronice au fost colectate, de către Asociația Ateliere Fără Frontiere, de la companii responsabile faţă de mediul înconjurător. Au fost create, astfel, 27 de locuri de muncă pentru persoane aflate în mare dificultate.

Patrick Ouriaghli, directorul Asociației Ateliere Fără Frontiere: „Prin donarea către Ateliere Fără Frontiere a echipamentelor informatice ieșite din uz, aceste companii au făcut mai mult decât să se conformeze, fără nici un cost, legislației în vigoare privind reciclarea DEEE-urilor. Acestea au făcut posibil procesul de integrare socio-profesională a persoanelor în dificultate întrucât echipamentele colectate au ajuns în atelierul de inserţie. Mai departe, odată recondiționate, acestea sunt donate prin proiecte de solidaritate digitală către organizaţii educaționale și sociale”.

Datorită activității de colectare DEEE, AFF a putut să ofere, în 2012, locuri de muncă pentru 27 de persoane în aflate mare dificultate, acestea fiind implicate în activități de transport, logistică, dezmembrare, ambalare și pregătire a materialului colectat.

Peste 150 companii, organizații și instituții de stat au fost implicate în acțiuni de colectare în 2012, alegând astfel să își reducă amprenta de carbon, dar și să se alinieze normelor europene în domeniu, ce impun colectarea selectivă a deșeurilor electrice și electronice. Printre acestea se numără companii precum Coca-Cola, GSK, Credit Agricole Romania, JTI, Unicredit Business Solution şi Axa Asigurări.

„Activitatea noastră nu se încheie în momentul colectării, ci continuă prin recondiționarea calculatoarelor ce respectă standarde minime de calitate și donarea acestora către ONG-uri, școli și liceee, ce desfășoară proiecte educaționale. Doar în 2012 am donat aproape 1.500 de calculatoare către 236 de proiecte” a adăugat Patrick Ouriaghli.

În 2013, Ateliere Fără Frontiere continuă campania permanentă de colectare DEEE în București și localitățile limitrofe și pune la dispoziţia celor interesați platforma online www.solidaritateadigitala.ro, prin care se pot realiza programări de colectare.

Activitățile asociației sunt susținute și de partenerii strategici Apa Nova București – Veolia, BRD – Groupe Société Générale și Carrefour România.

Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați www.atelierefarafrontiere.rohttp://www.facebook.com/atelierefarafrontierehttp://www.youtube.com/user/atelierefarafrontier sau http://twitter.com/#!/AFF_Romania.

 

ateliere fara frontiere siglaDespre Ateliere Fără Frontiere România

Ateliere Fară Frontiere este o asociație română non-profit de inserție socio-profesională a cărei misiune este integrarea socio-profesională a persoanelor în mare dificultate, lupta împotriva risipei și poluării prin recondiționarea și reciclarea echipamentelor IT uzate și solidaritatea digitală prin donații de echipamente IT pentru proiecte educaționale și sociale.

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.