Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de Vorbire in public: Secretul prezentarilor de succes

0

De la palme transpirate la voci tremurande, prezentarea in public poate fi terifianta uneori, desi in ultima vreme a devenit o abilitate esentiala atat in lumea afacerilor, cat si viata de zi cu zi. Ne-am dori sa atenuam o parte din acest stres prin retete sau pastile magice.

young-Judy-Garland1

Exista totusi un motiv pentru care nu putem gandi in fata unei audiente asa cum reusim sa gandim atunci cand suntem de cealalta parte a baricadei? Este o intrebare foarte buna si care poate fi inceputul unei dezbateri interesante.

Demostene este cel caruia destinul i-a harazit sa devina unul dintre ce mai mari oratori, cu toate ca nu a fost un vorbitor innascut. Era balbait si se spune ca obisnuia sa vorbeasca tinand pietricele in gura pentru a remedia defectul. Deseori recita urcand in fuga un deal. Se refugia in pesteri barbierit numai pe jumatate de obraz, pentru a evita tentatiei de a iesi in lume. Pentru a-si pregati discursurile in scris avea nevoie de luni de zile. Apoi le repeta in faţa oglinzii, ca sa studieze toate efectele, chiar si ale mimicii.

Mark Twain cand s-a ridicat pentru prima data ca sa citeasca in public, isi simtea gura parca indesata cu vata, iar pulsul parea ca intrase intr-o cursa de alergari.”, ne povesteste Dale Carnegie intr-una dintre cartile lui. Unul dintre cele mai inspirationale mesaje pe care  Mark Twain ni le-a lasat este: “De obicei, am nevoie de peste 3 saptamani pentru a pregati un discurs improvizat bun.” 🙂

Si nu sunt singurele exemple de acest fel. Multi dintre cei care au devenit oratori celebri, la inceput au dat dovada de timiditate si erau aproape paralizati de trac in fata oamenilor.

Morala: Abilitatea de a vorbi in public nu este un har cu care au fost inzestrati doar cativa alesi. Oricine isi poate dezvolta acest talent, daca are dorinta sa o faca.

Atelierul este interactiv si binevenit pentru debutanti, dar si pentru persoane care si-au antrenat abilitatile de prezentare si au dobandit experienta in acest domeniu.

Agenda propusa este structurata astfel:

Actul 1 – Persoanele capabile sa comunice eficient sunt la mare cautare

Actul 2 – Fabrica de prezentari

Actul 3 – Artificiile unei prezentari

Actul 4 – Zidurile unei prezentari

Actul 5 – Practica, mama invataturii

Secretul prezentarilor de succes este un minighid presarat cu informatii si instrumente care vor pune bazele proceselor de formare a abilitatilor necesare si de castigare a increderii in sine. La sfarsitul drumului veti putea sa:

Definiti caracteristicile unei prezentari de succes

Identificati principiile cheie ale unei prezentari de succes

Recunoasteti avantajele livrarii unei prezentari de succes

Puneti in practica tehnicile invatate, cu usurinta!

logo fundatia calea victoriei (1)

Lector: Iuliana Ivanov

Data incepere: 15 Martie 2014; Ora curs: 11:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: saptaminal, sambata

Cost:250 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari):225 ron

Loc: Str. Popa Soare nr 40, etaj 1

Va puteti inscrie la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.