Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de Retorica: teorie si practica

0

fundatia calea victoriei

 

 

Fundatia Calea Victoriei va invita marti 11 februarie, de la ora 19:00, la Atelierul de Retorica: teorie si practica, sustinut de Nicolae Dragusin.

Retorica nu exista doar ca dar din nastere. Ca tehnica, retorica se poate insusi prin efort intelectual, prin asimilarea marilor „productii” retorice (scrise si audio-vizuale) si, desigur, prin aplicatii concrete. Acestea sunt obiectivele pe care cursul de fata si le propune.

Primele doua intalniri raspund unei evidente necesitati didactice: locul retoricii in comunicare, relatia retoricii cu domeniile academice relevante precum filosofia si psihologia sociala, evolutia retoricii din punct de vedere filosofic si istoric, functiile retoricii etc.

Urmatoarele doua cursuri vor lega aceste cadre teoretice ale retoricii de pildele unor practicieni renumiti. Vom citi texte celebre ale unor oratori si predicatori (Cicero, Sf. Ioan Gura de Aur). De asemenea, vom viziona si vom audia mari oratori ai secolului XX (Martin Luther King, Winston Churchill, Nelson Mandela etc). In cadrul ultimei intalniri vom face cateva aplicatii de retorica.

Temele celor cinci intilniri sunt:

1. Retorica si comunicare

2. Parcursul filosofic si istoric al retoricii

3. Studiu aplicat: modele scrise

4. Studiu aplicat: modele audio-vizuale

5. Aplicatii practice

Lector: Nicolae Dragusin

Data incepere: 11 Februarie 2014; Ora curs: 19:00

Numar ateliere: 5

Frecventa: saptaminal, marti

Cost: 225 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 200 ron

Locul desfasurarii: Str. Popa Soare, nr. 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri – Blvd Corneliu Coposu)

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO

Detalii la www.victoriei.ro

Atelier de Retorica teorie si practica

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.