Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de pictura pe sticla @ Fundatia Calea Victoriei

0

Fundatia Calea Victoriei organizeaza, din 16 februarie, un Atelier de pictura pe sticla adresat tuturor celor creativi, curiosi si dornici sa descopere arta de a picta pe sticla.

Impreuna cu artistul plastic Alina Dumitrascu veti experimenta tehnica picturii pe sticla – un material fragil, dar care, prin transparenta sa, confera picturii un farmec inegalabil.
Veti invata principiile artei decorative (repetitia, alternanta, stilizarea) si veti utiliza elementele de limbaj plastic, in imagini viu colorate si bogate in semne grafice.
Fiecare cursant  va putea sa se exprime cu curaj si imaginatie, realizand o lucrare cu subiect la alegere: icoana, peisaj, portret etc .
Planul celor sase ateliere este urmatorul:
1 – prezentarea generala a tehnicii picturii pe sticla; realizarea desenului pe foaia de calc
2 − copierea desenului pe sticla si pictarea detaliilor
3 – 4 pictarea zonelor mari
5 – 6 pictarea zonelor mari si aplicarea foitei de aur

Lector: Alina Dumitrascu
Data incepere: 16 februarie; ora curs: 18.30
Numar ateliere: 6; frecventa: saptamanal
Cost: 350 de lei;cost studenti 300
Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei str. Caimatei 20, et. 3
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.