Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de Mozaic

0

Fundatia Calea Victoriei va invita incepand de sambata, 10 septembrie, de la ora 11:00 la un Atelier de Mozaic, sustinut de artistul plastic Cristina Marian.

Mozaicul este un procedeu tehnic in care opera de arta este constituita din mici fragmente cubice sau prismatice de materiale dure, divers colorate, fixate laolalta cu ajutorul cimentului, masticului sau altui tip de adeziv.

Tehnica mozaicului este foarte veche. A aparut in antichitatea indepartata (Mesopotamia, Creta, Egipt, Persia, Grecia), epocile romana si bizantina marcheaza momentele lui de maxima inflorire iar spre sfarsitul Evului Mediu este practicat din ce in ce mai rar. La inceputul secolului XX curentul Art Nouveau a redescoperit mozaicul, adaptandu-l noului stil artistic.

Materialele folosite sunt marmura, piatra de rau, sticla de Murano, gresia, ceramica smaltuita. Astazi se intrebuinteaza si travertinuri colorate, placi ceramice mari, sticla groasa turnata special etc.

Atelierul nostru isi propune ca fiecare cursant, folosindu-si imaginatia, creativitatea si indemanarea, sa realizeze trei tipuri de obiect decorativ. Vor fi obiecte extrem de elegante si expresive ce vor decora spatiul de locuit sau biroul, iar intalnirile noastre un mijloc perfect de relaxare.

Atelierul va fi organizat in 3 sedinte (fiecare sedinta dureaza 2:30h), toate materialele fiind incluse in taxa de curs:

1. Rama de oglinda

2. Vas decorativ

3. Tablou – mozaic

Reportaj Senso TV.

 

Lector: Cristina Marian

Numar ateliere: 3

Frecventa: saptamanal (fiecare sedinta dureaza 2:30h)

Tip: Practic

Cost: 250 ron (inclusiv materiale de lucru)

Numar maxim persoane: 13

Locatie: Fundatia Calea Victoriei, Str. Caimatei nr. 20, etaj 3

Data si ora: sambata, 10 septembrie, de la ora 11:00

INSCRIERI LA CONTACT@VICTORIEI.RO

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.