Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de modelaj in lut

0

Fundatia Calea Victoriei organizeaza, din 19 septembrie, ora 19.00 Atelierul de modelaj in lut, sustinut de artistul plastic Raluca Elena Mocanu.

Atelier de modelaj in lut

Fundatia Calea Victoriei organizeaza, din 19 septembrie, ora 19.00 Atelierul de modelaj in lut, care se adreseaza tuturor celor creativi si dornici sa descopere arta modelarii in lut.

Impreuna cu artistul plastic Raluca Elena Mocanu veti invata sa dati forma si expresivitate unui material inert, dar foarte ascultator – lutul. Partea practica se va imbina cu notiuni teoretice despre forma, volum, proportii, compozitie, textura, stilizare, relatia dintre lumina si umbra, dintre plin si gol.

Veti avea ocazia sa modelati liber obiecte diverse, frumoase si totodata utile, care isi vor gasi un loc in casa dumneavoastra.

Structura cursului:

1. Familiarizarea cu materialele: cunoasterea si experimentarea tehnicilor de baza de modelare in lut,  a etapelor de lucru si a instrumentelor de modelaj.

2. Realizarea unei plachete decorative pentru sedimentarea tehnicilor de baza de modelare prin jocul volumetric cu plin si gol si pentru va oferi in acelasi timp un prilej de introspectie in universul personal.

3. Realizarea unui vas fara ajutorul rotii olarului, inspirandu-ne din ceramica neolitica.

4. Construirea formelor complexe din lut prin identificarea elementelor de baza din care sunt alcatuite inspirandu-ne din universul animalier.

Va asteptam, asadar, la sediul Fundatiei Calea Victorie sa redescoperim impreuna, intr-o atmosfera relaxanta, mestesugul modelarii in lut.

 

Lector: Raluca Elena Mocanu 

Data incepere: 18 septembrie 2012; Ora curs: 19.00

Cost: 270 ron (inclusiv materiale de lucru); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari):250 ron

Locul desfasurarii: Fundatia Calea Victoriei, str. Caimatei 20, et. 3.

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

 

 

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.