Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Atelier de astronomie pentru copii

0

Scoala de Arte si Maniere organizeaza, din 19 noiembrie, ora 18.30 un Atelier de astronomie pentru copii, sustinut de Adrian Sonka.

Miraculosul cer instelat-Atelier de astronomie pentru copii

Scoala de Arte si Maniere organizeaza, din 19 noiembrie, ora 18.30 un Atelier de astronomie pentru copii, pentru micutii pasionati de astronomie sau pur si simplu curiosi sa exploreze cerul instelat al noptii.

In cele patru intalniri ale atelierului, vor parcurge o calatorie de milioane de ani lumina, pornind de pe Terra, spre galaxiile cele mai indepartate ale Universului.

Ghid printre stele, nebuloase si galaxii va fi Adrian Sonka, coordonatorul Observatorului Astronomic “Amiral Vasile Urseanu” din Bucuresti.

Vor invata ce este aceea o stea cazatoare, cum au aparut, de fapt constelatiile, ce se intampla atunci cand e eclipsa si cum ar fi viata pe alta planeta.

Si, mai ales, vor afla, in sfarsit, raspunsul la dificila intrebare “De ce e cerul albastru?”

Ultima sedinta a cursului se va tine la Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”, unde copiii isi vor face propriile observatii astronomice.

Temele atelierelor:

Atelierul 1: Observarea cerului de zi si noapte

Atelierul 2: Ghid vizual al Universului cu imagini luate de cele mai mari telescoape

Atelierul 3: Calatorie virtuala prin Univers folosind un program de planetariu

Atelierul 4: Sedinta practica (de zi sau de noapte)

Lector: Adrian Sonka

Data: 19 noiembrie, ora 18.30

Cost: 160 ron; Cost redus (card fidelitate): 150 ron

Loc de desfasurare: Scoala de Arte si Maniere, Str. Stefan Mihaileanu nr. 28B, mezanin, ap. 2

Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Despre autor

avatar

Ne-am propus sa oferim celor din jur „delicatese culturale”, impachetate in forma unor evenimente sau ateliere care coloreaza si invioreaza peisajul cotidian. La Fundatia Calea Victoriei, discutam despre antropologie, istorie, muzica, pictura, astronomie, filozofie, teatru, mistica si orice alt subiect ne face placere sa abordam. Lectorii nostri sunt personalitati marcante ale vietii culturale bucurestene: profesori universitari, scriitori, pictori, actori etc. Numele fundatiei doreste sa celebreze o perioada efervescenta din istoria Bucurestilor, perioada in care Romania a fost un stat european in adevaratul sens al cuvantului, prin spirit si mentalitate. Vrem, de asemenea, sa sugeram ca exista o cale a victoriei personale prin vizitarea subiectelor culturale si intalnirea cu oameni care au cu adevarat lucruri de spus.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.