Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Asociaţia Şansa Ta organizează în acest weekend: Nunta socială pentru părinţii a 11 copii

0

Duminică, 24 iulie, Asociaţia Şansa Ta, în parteneriat cu Complexul „Calul Bălan” din Buftea şi Chef Nicolai Tand, va organiza prima nuntă socială din România. Pentru a promova rolul familiei în cadrul comunităţii, Asociaţia Şansa Ta ajută părinţii a 11 copii să aibă parte de o ceremonie şi de o petrecere de nuntă pe care în condiţii normale nu şi le-ar fi permis.

Nunta sociala

Valentin şi Cristina Parancea au împreună 11 copii, cel mai mic având doar 3 luni şi cel mai mare 14 ani. Cu toţii trăiesc în condiţii dificile în oraşul Buftea din judeţul Ilfov. Valentin, în vârstă de 36 de ani, este paznic, iar Cristina, de 35 de ani, este casnică, ocupându-se de creşterea celor mici. În luna februarie, cu sprijinul Asociaţiei Şansa Ta şi al Primăriei Buftea, cei doi s-au căsătorit legal.

„Dacă în februarie am reuşit să unim această familie în faţa legii, acum vrem să îi aducem pe cei doi împreună în faţa Domnului şi să le oferim o petrecere de neuitat. Martorii vor fi prietenii şi partenerii Şansa Ta, iar maestrul bucătar Nicolai Tand va oferi specialităţi culinare deosebite. Familia Parancea este prima familie din România ajutată de Asociaţia Şansa Ta să aibă parte de o “nuntă socială”. Vrem ca acest concept dezvoltat de noi să se popularizeze şi să oferim suport cât mai multor cupluri pentru a se căsători”, declară Gabriel Ciobotaru, Președintele Asociației Șansa Ta.

La eveniment va participa şi primarul oraşului Buftea, care va împărtăşi bucuria şi emoţia momentului cu tinerii căsătoriţi. Partenerii acestui proiect social sunt Kaufland România, Complexul “Calul Bălan” din Buftea, La Cantine de Nicolai şi persoane fizice care au avut amabilitatea să se alăture acestei cauze.

În paralel, Asociaţia Şansa Ta derulează multe alte proiecte în sprijinul comunităţii, precum „O şansă caldă” (o masă caldă oferită în fiecare joi persoanelor fără adăpost din Bucureşti), ,,Zâmbetul din cutie” (cadouri de Crăciun, împachetate în cutii de pantofi, oferite copiilor nevoiaşi), „Voluntar pentru sănătate”, „Rechizite pentru viitorul tău” sau „Să construim speranţe împreună”. Asociaţia Şansa Ta a inaugurat în 2015, în Buftea, o sală de calculatoare, unde își propune să alfabetizeze digital peste 100 de copii proveniți din familii sărace, şi în 2016, în judeţul Dâmboviţa, un „conac social” unde va găzdui şi educa copiii orfani sau lipsiţi de posibilităţi.

***
Despre Asociația Șansa Ta
Asociaţia Șansa Ta este o organizaţie non-profit, care promovează dreptul la o viață mai bună pentru copiii și tinerii care urmează să părăsească sau care au părăsit centrele de plasament, prevenind instituționalizarea acestora. De asemenea, asociația își propune să ajute familiile defavorizate, cu mulți copii, din România. Programele dezvoltate se adresează persoanelor sau grupurilor sociale aflate în situații de risc.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.