Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Arta Reciclata in parcurile din Bucuresti

0

Proiectul Arta Reciclata, derulat de Fundatia Ratiu Romania in parcurile din sectorul 4 Bucuresti, lanseaza instalatii facute din deseuri de catre artisti in Noaptea Alba a Galeriilor.

Proiectul „Arta reciclata” se inscrie in programul de Implicare Sociala prin Arta derulat de Fundatia Ratiu Romania si doreste abordarea comunitatii sectorului 4, Bucuresti, prin oferirea unor produse culturale comune, dedicate, care fac referire la o problema sociala frecventa: deseurile. Tineri artisti romani au fost invitati sa intervina in spatiul public prin crearea de instalatii in parcurile din sectorul 4 si intr-o intersectie din acelasi sector. Instalatiile artistice vor folosi ca si material de lucru deseuri din plastic si aluminiu oferite de parteneri colectori.
Subiectele instalatiilor au, pe langa mesajul social implicit (reciclare, refolosire, arta in slujba societatii civile), si un altul, explicit (nevoia de reciclare selectiva, caini comunitari etc.).

Instalatiile artistice vor putea fi vizionate pentru prima data in cadrul Noptii Albe a Galeriilor (11 iunie), in parcurile Tineretului, Oraselul Copiilor, Carol si in interesectia Oltenitei cu Brancoveanu. Instalatiile vor ramane in spatiul public pe toata perioada verii, cand oamenii folosesc aceste spatii foarte frecvent.

In urma parteneriatului cu Modernism.ro si asocierii cu proiectul Puzzle Progress, au fost alese echipe de artisti care  lucreaza cu materiale reciclabile si creeaza instalatii outdoor.
Puzzle Progress este primul serial de arta contemporana romaneasca desfasurat in cateva episoade de prezentari work in progress. Primul episod este gazduit de Orange Concept Store, miercuri 9 iunie 2010 (Calea Victoriei, nr 41, Bucuresti).  La fel de atractiv ca un show TV, Puzzle Progress imprumuta ceva din modul de mediatizare star system, de a promova artistii, nu doar lucrarile lor.

Arta Reciclata
Curator: Cosmin Nasui

Echipe artisti
Vlad Petri, Neli Gherman – Copacul de plastic
Impodobire a mai multi copaci cu sticle de plastic colorate viu.
Se atrage atentia asupra modului creativ in care pot fi folosite deseurile, dar se si trage un semnal de alarma – cum ar arata orasul daca ar fi plin de deseuri, daca in loc de frunze si fructe ar fi pet-uri?

Parcul Tineretului

Dan Vezentan – Colorata maine-i gata
Actiunea e de tip ” Colorata maine-i gata „, cu fotograf care face fotografii de parc, instant/polaroide cu cetatenii si  familiile fericite, calare pe caprioara din can-uri. O sa fie oferite pozele  polaroide cetatenilor imediat ce se pozeaza.

Parcul Carol

Bela Zoltan, Antoaneta Zoltan – Omida
R ealizarea unei omizi din cuburi comprimate , peste 9 bucati, plus cativa metri de furtun subtire, transparent,ca acela din spitale folosit la perfuzii.
Omida respectiva va sta langa un copac de inaltime medie, „bagat” la perfuzii.

Parc Oraselul Copiilor

Lucian Muntean – Animale Pierdute
Un perete din pet-uri cu fotografii in interiorul acestora, fotografii din seria „caini fara  meserie”.

Parc Oraselul Copiilor

Andra Iachim – Galeria de Arta reciclata
Constructie a unui aparat foto mare (functional) din carton, hartie si plastic. Fotografiile facute cu acest aparat vor ‘expuse’ pe 3 pereti uniti facuti din deseuri– care ar forma o “galerie reciclata”. Fotografiile vor fi facute de fotograf si de cei care viziteaza parcul.

Parcul Tineretului

Codruta Farcas, Cristi Farcas
Refacere, din cuburile de deseuri, a ansamblului monumental de la Targu Jiu:

Coloana Infinitului
Intersectie Oltenitei cu Brancoveanu

Poarta Sarutului
Parcul Carol

Parteneri Arta Reciclata: Primaria sectorului 4, Primaria Bucuresti, Modernism.ro, Alucro, Remat, ViitorPlus – Asociatia pentru Dezvoltare Durabila, Noaptea Alba a Galeriilor, JCK, Bestcom, calendarevenimente.ro, ProCom- Centrul de Comunicare Profesionala

Parteneri Puzzle Progress: Institutele culturale romanesti din strainatate, Muzeul Taranului Roman, Realitatea.net, Good Homes, Tataia, Hipmag, Apropo.ro, ArtAct Magazine, Ginger Group, Art Boom, Onlinegallery, Vernisaje.


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.