Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Armonii de primăvară şi noi fonduri pentru comunităţile mici din sudul României!

0

O seară petrecută în compania acordurilor de pian şi a oamenilor pasionaţi de muzică bună, 27 februarie a adus mai mult decât Armonii de primăvară, a reunit susţinători ai dezvoltării comunităţilor locale mici. În urma concertului caritabil organizat de Fundația PACT – Parteneriat pentru Acțiune Comunitară și Transformare la Şcoala Gimnazială de Arte nr.5 (Sala George Enescu), s-a strâns suma de 1320 RON, ce va fi direcționată către comunitățile mici din sudul României prin programul de finanțare PACT pentru COMUNITATE.

În cadrul Armonii de primăvară participanţii s-au delectat cu piese precum Rapsodia ungară de Franz Liszt sau Suita Spărgătorul de nuci de Ceaikovsky-Pletnev în interpretarea tinerei şi talentatei pianiste Sînziana Mircea.

Evenimentul a reunit, aşadar, trei elevi talentaţi ai şcolii de arte, Alexandru Mureşan (percuţie), Maria Mamară (vioară) şi Yvonne Dogariu (pian), premianţi la numeroase concursuri şi festivaluri naţionale sau internaţionale, o pianistă în plină ascensiune, Sînziana Mircea, şi oameni cu iniţiativă, susţinători ai activităţilor fundaţiei. El a însemnat un nou eveniment în care Fundaţia PACT a putut îmbina cultura şi spiritul comunitar, fie că vorbim despre oamenii care ne-au fost alături sau de comunitatea pasionaţilor de muzică bună şi fapte bune. A fost o ocazie pentru noi de a ne bucura de talentele deosebite ale copiilor de la Şcoala de Arte, o locaţie specială şi o adevărată inspiraţie pentru viitori artişti de excepţie, şi de măiestria Sînzianei, o tânără extrem de talentată.

Concert caritabil Armonii de primavara_Sinziana

Banii strânşi prin acest concert caritabil vor merge către programul PACT pentru COMUNITATE din care, începând cu luna mai 2013, vom continua să finanţăm proiecte gândite şi realizate în folosul propriei comunităţi, de către grupuri de cetăţeni activi  sau organizaţii mici locale din sudul României. În cadrul primei runde a programului PACT pentru COMUNITATE (august 2012 – aprilie 2013), sprijinim deja 11 proiecte comunitare în valoare de 110.000 RON.

 

Despre Sînziana Mircea

Sînziana, de altfel, a colaborat cu nume sonore ale muzicii clasice precum Alexandru Tomescu şi a susţinut numeroase recitaluri în ţară şi în străinătate: Festivalul Riva del Garda din Italia, Festivalul Aurora Chamber Music din Vänersborg-Suedia, “Teatrul ACT- Tinerii și muzica”, “Galele Tineriilor Laureați – Arcus”, turnee în Japonia şi Statele Unite etc.

PACT Sigla 2012Despre Fundația PACT

Contribuim la dezvoltarea sustenabilă a comunităților prin promovarea inițiativelor locale și regionale, a parteneriatului și a responsabilității sociale. Oferim instruire, consultanță, facilitare și mică finanțare grupurilor și organizațiilor interesate să deruleze proiecte comunitare și afaceri sociale sau culturale pentru dezvoltarea comunităților pe care le reprezintă. Până în prezent, am finanțat 112 proiecte comunitare în comunităţi mici şi mijlocii din sudul României, am facilitat crearea a peste 150 de parteneriate şi am îmbunătăţit viaţa a peste 6.000 de persoane din medii dezavantajate. Pentru mai multe detalii despre proiectele noastre accesaţi www.fundatiapact.ro şi www.pactpentrucomunitate.ro

 

Acest eveniment este organizat cu sprijinul Școlii Gimnaziale de Arte nr.5 – Partener Principal, al partenerilor Computaris, Class IT Outsourcing, Mirus Advisory Services, PwC România, Rentrop & Straton și al partenerilor media: România Pozitivă, Inspire Business, Business24, Ziare.com, Calendar Evenimente, Eurodesk, Orașul meu, Gala Societății Civile, Cooperativa Urbană, Metropotam, The Institute, Decât o Revistă, Webcultura, Liternet.

 

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.