Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Arhitectura norvegiană contemporană #7

0

norvegian building
Prezentare Eva Madshus (co-curator): 23 ianuarie 2014, ora 18.00
Vernisaj: 23 ianuarie 2014, ora 19.00
Expoziţia poate fi vizitată în perioada: 23 ianuarie – 22 martie 2014
Program:  miercuri-duminică, 10.00 – 18.00
Adresa: MNAC, str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, aripa E4, Bucureşti, intrarea prin Calea 13 Septembrie

Expoziţia „Contemporary Norwegian Architecture # 7“ călătoreşte prin lume din 2011, fiind găzduită până acum de Brazilia, Cuba, Polonia, Croaţia, Cehia, Olanda, Slovacia, Grecia, Cipru, Germania şi Bulgaria. În 2014, cu suportul Ambasadei Regale a Norvegieiîn România, în parteneriat cu MNAC şi Asociaţia Zeppelin, ajunge la Bucureşti.

Cea mai nouă dintr-o succesiune de prezentări dedicate fenomenului arhitectural norvegian de ultimă oră, această selecţie prezintă o paletă foarte largă de realizări, de la popasuri, mici case şi locuinţe private, la clădiri publice, soluţii complexe de construcţii, infrastructură şi planificare urbană. Prin diverse formate de prezentare şi new media, expoziţia oferă un tablou complex al arhitecturii recente realizate de norvegieni în propria ţară şi peste hotare.

Ambiţioasă iniţiativă a Muzeului Naţional de Artă, Arhitectură şi Design din Norvegia, această serie de expoziţii – aflate acum la a şaptea ediţie – are ca scop prezentarea celor mai bune lucrări ale arhitecţilor norvegieni din ultimii 5 ani, documentând, rezumând şi, pe cât se poate, identificând tendinţele şi evidenţiind o caracteristică norvegiană. În particular, acest program este un bun model pentru publicul şi autorităţile româneşti, despre cum arhitectura de calitate poate „lucra“ pentru brandul de ţară, atât de acasă – sub camerele foto şi ochii turiştilor, cât şi făcând înconjurul lumii, ca exemple cheie de bună practică arhitecturală.

Selecţia prezintă peste 30 de proiecte, grupate în categorii diverse – construcţii noi şi renovări,  intervenţii, spaţii culturale şi educative, de recreere şi spaţii publice, trasee turistice, case pasive. Asemănătoare jucăriilor Brio, cu elemente de aluminiu şi nervuri realizate din lemn de mesteacăn, expoziţia are o structură modulară ce poate fi adaptată la spaţii diverse, care conferă fiecărei instalaţii un caracter diferit şi individual. În plus, publicul e invitat să contribuie la instalaţie cu ajutorul unor elemente ludice florale, galbene, cu care va putea marca proiectele favorite, ataşându-le la module.

Credite
Curator: Nina Berre, Co-curator: Eva E. Madshus
Director de proiect: Ole Gaudernack, asistat de Stine Johansen
Design de expoziţie: Magne Magler Wiggen sivilarkitekter AS
Graphic design: Anti AS

Foto© Jaro Hollan, Barlindhaug Consult, Svalbard Global Seed Vault, 2008

Expoziţia este realizată de Muzeul Naţional de Artă, Arhitectură şi Design din Norvegia (www.nasjonalmuseet.no), şi finanţată de Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei
Organizatori în România: Ambasada Regală a Norvegiei în România, în parteneriat cu MNAC şi Asociaţia Zeppelin.
Parteneri media: Zeppelin, ArhiForum, Arhitext, Designist, Igloo, IQads, Modernism, Observator Cultural, Radio România Cultural, RFI, Ring, The Institute, Şapte Seri

Facebook event – link

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.