Arhitectura norvegiană contemporană #7

0

norvegian building
Prezentare Eva Madshus (co-curator): 23 ianuarie 2014, ora 18.00
Vernisaj: 23 ianuarie 2014, ora 19.00
Expoziţia poate fi vizitată în perioada: 23 ianuarie – 22 martie 2014
Program:  miercuri-duminică, 10.00 – 18.00
Adresa: MNAC, str. Izvor 2-4, Palatul Parlamentului, aripa E4, Bucureşti, intrarea prin Calea 13 Septembrie

Expoziţia „Contemporary Norwegian Architecture # 7“ călătoreşte prin lume din 2011, fiind găzduită până acum de Brazilia, Cuba, Polonia, Croaţia, Cehia, Olanda, Slovacia, Grecia, Cipru, Germania şi Bulgaria. În 2014, cu suportul Ambasadei Regale a Norvegieiîn România, în parteneriat cu MNAC şi Asociaţia Zeppelin, ajunge la Bucureşti.

Cea mai nouă dintr-o succesiune de prezentări dedicate fenomenului arhitectural norvegian de ultimă oră, această selecţie prezintă o paletă foarte largă de realizări, de la popasuri, mici case şi locuinţe private, la clădiri publice, soluţii complexe de construcţii, infrastructură şi planificare urbană. Prin diverse formate de prezentare şi new media, expoziţia oferă un tablou complex al arhitecturii recente realizate de norvegieni în propria ţară şi peste hotare.

Ambiţioasă iniţiativă a Muzeului Naţional de Artă, Arhitectură şi Design din Norvegia, această serie de expoziţii – aflate acum la a şaptea ediţie – are ca scop prezentarea celor mai bune lucrări ale arhitecţilor norvegieni din ultimii 5 ani, documentând, rezumând şi, pe cât se poate, identificând tendinţele şi evidenţiind o caracteristică norvegiană. În particular, acest program este un bun model pentru publicul şi autorităţile româneşti, despre cum arhitectura de calitate poate „lucra“ pentru brandul de ţară, atât de acasă – sub camerele foto şi ochii turiştilor, cât şi făcând înconjurul lumii, ca exemple cheie de bună practică arhitecturală.

Selecţia prezintă peste 30 de proiecte, grupate în categorii diverse – construcţii noi şi renovări,  intervenţii, spaţii culturale şi educative, de recreere şi spaţii publice, trasee turistice, case pasive. Asemănătoare jucăriilor Brio, cu elemente de aluminiu şi nervuri realizate din lemn de mesteacăn, expoziţia are o structură modulară ce poate fi adaptată la spaţii diverse, care conferă fiecărei instalaţii un caracter diferit şi individual. În plus, publicul e invitat să contribuie la instalaţie cu ajutorul unor elemente ludice florale, galbene, cu care va putea marca proiectele favorite, ataşându-le la module.

Credite
Curator: Nina Berre, Co-curator: Eva E. Madshus
Director de proiect: Ole Gaudernack, asistat de Stine Johansen
Design de expoziţie: Magne Magler Wiggen sivilarkitekter AS
Graphic design: Anti AS

Foto© Jaro Hollan, Barlindhaug Consult, Svalbard Global Seed Vault, 2008

Expoziţia este realizată de Muzeul Naţional de Artă, Arhitectură şi Design din Norvegia (www.nasjonalmuseet.no), şi finanţată de Ministerul Afacerilor Externe al Norvegiei
Organizatori în România: Ambasada Regală a Norvegiei în România, în parteneriat cu MNAC şi Asociaţia Zeppelin.
Parteneri media: Zeppelin, ArhiForum, Arhitext, Designist, Igloo, IQads, Modernism, Observator Cultural, Radio România Cultural, RFI, Ring, The Institute, Şapte Seri

Facebook event – link

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează