Aproape 100 de voluntari de la Whirlpool au sosit la Ploieşti şi vor ajuta la construirea locuinţelor a 12 familii

0

Habitat for Humanity România împreună cu Whirlpool construieşte speranţă pentru familiile dezavantajate din punct de vedere social din România

 

Aproape 100 de voluntari de la Whirlpool Europe, Middle East and Africa (EMEA) au sosit la Ploieşti. Angajaţii companiei vor lua parte la un proiect al Habitat for Humanity Romania şi vor ajuta la construirea locuinţelor a 12 familii care au nevoie să-şi îmbunătăţească condiţiile de trai. Voluntari din 10 ţări din regiune vor lucra în două echipe, fiecare grup petrecând 2 zile pe şantierul dela Ploieşti.

Situaţia locuirii in Ploieşti este disperată; există aproximativ 230 de locuinţe sociale, majoritatea fiind formate din camere de dormit, cu băi şi bucătării comune. Cu toate acestea, cererea este mult mai mare decât oferta. Peste 240 de familii se află pe lista de aşteptare pentru o locuinţă. Cea mai mare parte dintre acestea locuiesc în case sub-standard, fără apă şi electricitate. Proiectele Habitat for Humanity îşi propun să asiste familiile dezavantajate din punct de vedere social să obţină case simple şi decente, prin construirea unor noi locuinţe.

Cele două echipe Whirlpool vor lucra la construcţia a 3 astfel de locuinţe cvadruplex, care vor găzdui 4 familii fiecare. Voluntarii vor munci alături de cele 12 familii care se vor muta în noile case. Vor începe prin a instala cadrele de lemn, vor ridica pereţii şi vor realiza finisajele interioare şi exterioare.

„Munca alături de Habitat este modul perfect de a da ceva înapoi societăţii. După ce şi-a extins sprijinul în Africa şi Orientul Mijlociu anul trecut, Whirlpool EMEA trimite şi mai mulţi voluntari, din toată regiunea, pentru a celebra, ajuta şi a dărui comunităţii în care activează”, spune Jose Drummond, Preşedinte al Whirlpool EMEA.

 

Programele Habitat presupun implicarea directă a beneficiarilor. Toate familiile care fac parte din program trebuie să aibă un rol activ în construirea propriilor locuinţe, precum şi să ramburseze o parte din costurile casei. Toate sumele sunt colectate în fondul din care se construiesc alte noi locuinţe.

„Un loc curat şi sigur în care să locuiască aduce îmbunătăţiri uriaşe la sănătatea, educaţia şi starea generală a familiei. Acest lucru sprijină beneficiarii să se ajute pe sine şi transformă ciclul sărăciei într-un ciclu al prosperităţii. Suntem recunoscători companiilor noastre partenere, care ne ajută să obţinem această prosperitate”, spune Heather Alner, Corporate Engagement Manager al Habitat for Humanity Europe and Central Asia.

Whirlpool este unul dintre cei mai stabili parteneri ai Habitat for Humanity în Europa şi Asia Centrală. Anul trecut, la aniversarea a 100 de ani ai companiei, Whirlpool Europe, Middle East and Africa a trimis 100 de angajaţi să construiască locuinţe în România. În fiecare an, compania trimite o echipă formată din voluntari din întreaga regiune. Anul acesta, pentru a-şi demonstra angajamentul pentru cauzele caritabile, compania a decis să trimită două echipe.

Whirlpool este, de asemenea, unul dintre cei mai importanţi parteneri ai Habitat for Humanity International, sprijinind această organizaţie încă din 1999. Whirlpool a contribuit la proiectele caritabile ale Habitat în diverse moduri, de la donarea de produse, până la contribuţii financiare.

Despre Whirlpool Europe, Middle East & Africa (EMEA):

Având aproximativ 11.500 de angajaţi, puncte de fabricaţie în 7 ţări şi fiind prezentă pe piaţa din peste 30 de ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, Whirlpool EMEA este o filială a Whirlpool Corporation. Lider mondial în producţia şi vânzarea de aparatură electrocasnică, Whirlpool Corporation a înregistrat vânzări anuale de 18,7 miliarde de dolari în 2011, are 68.000 de angajaţi şi 66 de centre de producţie şi cercetare tehnologică, peste tot în lume. Compania comercializează produsele Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn-Air, Amana, Brastemp, Bauknecht şi alte brand-uri importante, în aproape fiecare ţară de pe mapamond. Centrul European de Operaţiuni al Whirlpool se află în Comerio, Italia. Pentru informaţii suplimentare despre companie, vă rugăm să vizitaţi www.whirlpoolcorp.com.

Despre Habitat for Humanity

Habitat for Humanity International este o organizaţie mondială creştină şi non-profit, care urmăreşte să transforme dragostea lui Dumnezeu în acţiune, unind oamenii pentru a construi case, comunităţi şi speranţă. Din 1976, Habitat a ajutat peste 500.000 de familii, construind şi renovând locuinţe, susţinând politicile de locuire corectă şi echitabilă şi asigurând instruire şi acces la resurse, pentru a ajuta familiile să-şi îmbunătăţească condiţiile de trai. Aproximativ 17.000 dintre aceste familii se află în Europa şi Asia Centrală, unde Habitat activează de la mijlocul anilor 90. Pentru mai multe informaţii, pentru a dona sau voluntaria, vă rugăm să vizitaţi www.habitateurope.org.  Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 2.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

 

 

 

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 55 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, time management, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.