Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Antreprenorii argeșeni sunt optimiști și realiști

0

Barometrul mediului de afaceri din Argeș și județele învecinate la „IMM ReStart” Pitești

Peste 150 de antreprenori din Pitești și localitățile învecinate au participat joi, 28 mai a.c., la „IMM ReStart – Descoperă-ți potențialul”, organizat de Doingbusiness.ro. Evenimentul, care a inclus sesiuni de prezentare în plen, un workshop interactiv și întalniri private, a oferit reprezentanților IMM ocazia de a dezbate subiecte de cea mai mare actualitate și interes cu specialiști din importante companii din țară.

general 5

Totodată, în cadrul evenimentului, organizatorii au realizat un sondaj de opinie în rândul participanților, pentru a afla și disemina opinia mediului antreprenorial local asupra perspectivelor de business din 2015. 111 manageri si antreprenori s-au implicat în acest proiect de evaluare și au răspuns invitației de a participa la survey. Astfel, este de remarcat faptul că perspectiva întreprinzătorilor locali este una pozitivă:

–         73% dintre managerii prezenți sunt încrezători în evoluția pozitivă a economiei.

–         88% dintre participanții la eveniment estimează că cifra de afaceri a companiei va crește.

–         82% cred că vor avea un profit în creștere anul acesta față de anul precedent.

–         55% dintre manageri și antreprenori pregătesc noi angajări în companiile pe care le reprezintă.

–         Doar 25% dintre cei prezenți sunt mai puțin încrezători în creșterea industriei proprii.

–         Prețul scăzut, parteneriatele comerciale cu alte companii sau instituții și notorietatea brandului sunt considerate principalele avantaje ale competitorilor.

–         Nivelul fiscalizării, incertitudinea și birocrația sunt principalele obstacole pentru manageri și antreprenori în dezvoltarea afacerii.

–         81% dintre respondenți consideră că asigurarea stabilității mediului de reglementare și fiscalizare poate îmbunătăți dezvoltarea pe termen lung a antreprenoriatului în România.

Moderat de jurnalistul Radu Soviani, evenimentul a oferit participanților răspuns la întrebări din sfera fiscalității, a finanțării afacerii, a domeniului legislativ sau al tehnologiei, precum și ocazia de a descoperi noi oportunități de dezvoltare personală și a afacerii. Cum poate fi optimizată activitatea firmei? Cât de importante sunt cheltuielile inteligente pentru o afacere și cum pot fi păstrați în companie angajații cheie? Care sunt principalele riscuri care pot afecta activitatea companiei?

Acestea, alături de numeroase tematici din domeniul tehnologiei informației (soluții fixe și mobile pentru IMM, soluțiile cloud, gestionarea corectă a software-ului etc.), sau subiecte legate de dezvoltarea personală și psihologia vânzărilor, au fost dezbătute pe larg în cadrul evenimentului de la Pitești. Ca la toate edițiile „IMM ReStart – Descoperă-ți potențialul”, zone “fierbinți” legate de finanțarea afacerii sau reglementările fiscale și legislative au suscitat și la Pitești un interes deosebit în rândul participanților. În plenul conferinței și în cadrul worksop-ului, prezentările au fost susținute de specialiști din cele mai importante companii din țară: EY România, BCR Pensii, Allianz-Țiriac Asigurări, REI Finance Advisors, Telekom România, Risksoft (Partener Microsoft România), BSA | The Software Alliance, Kompass România.

Tot în cadrul evenimentului, participanții au beneficiat de întâlniri private gratuite, în cadrul cărora au putut primi consultanță personalizată, oferite de reprezentanții EY România (pe teme de fiscalitate), Telekom (soluții pentru optimizarea costurilor), REI Finance Advisors (fonduri disponibile pentru afaceri), Kompass Romania (instrumente de direct marketing, generare de leaduri), BSA | The Software Alliance (gestionarea corectă a software-ului) și BCR Pensii (motivarea și retenția angajaților).

“Pentru noi, este extrem de important ca, împreună cu partenerii noștri, să putem aduce expertiză și informații utile antreprenorilor din întreaga țară. La Pitești, ca și în celelalte orașe în care s-a oprit până acum Caravana IMM ReStart am încercat să atingem acele subiecte și tematici care îi preocupă pe întreprinzători, și care reprezintă reale provocări, dar și oportunități, pentru ei. Vedem din studii* că sunt încă multe bariere de care aceștia se lovesc – doar în proporție de 42%, antreprenorii considerând că, în 2014, cultura antreprenorială s-a îmbunătățit, în timp ce 37% că ajutorul oferit de organizațiile specializate în dezvoltarea antreprenoriatului a cunoscut o evoluție pozitivă, iar 30% că accesul la finanțare s-a îmbunătățit. Doar 20% dintre respondenți consideră că reglementarea și fiscalizarea au cunoscut o evoluție pozitivă în 2014”, a declarat Dumitru Ion, General Manager Doingbusiness.ro. 

* Barometrul antreprenoriatului românesc 2015, EY România

Partenerii evenimentului de la Pitești au fost: Telekom Romania (Partener Principal), Allianz-Țiriac Asigurări, EY România, Alpha Bank, BCR Pensii, Microsoft România, Risksoft, BSA | The Software Alliance, Coface România, REI Finance Advisors, Kompass România.

Partenerii media care susțin IMM ReStart sunt Pitesteanul.ro, Manager Express, Ziare.com, Argeș Express, Transilvania Business, Business24, Radio Argeș Express, Amcor, Cariere, Calendar Evenimente, Agerpress, Evenimente Biz, AvocatNet.ro, Spațiul Construit, Curierul, Jurnalul de Afaceri.

Proiectul va continua în 2015 cu evenimente organizate la Iași (9 iunie 2015), Targu Mureș (17 septembrie 2015), Galați/Brăila (15 octombrie 2015) și Oradea (19 noiembrie 2015). Pentru mai multe informații, accesati site-ul oficial: http://evenimente.doingbusiness.ro/evenimente-viitoare

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.