Antreprenoriatul social, o sansa pentru comunitatile de romi

0

ACTIVITĂŢI RECENTE ÎN DERULAREA PROIECTULUI„ ANTREPRENORIATUL SOCIAL, O ŞANSĂ PENTRU COMUNITĂŢILE DE ROMI

40 de tineri din toată ţara, angajaţi ai Centrului de Resurse pentru Antreprenoriat Social, au participat în perioada 4- 9 iulie la o sesiune de formare la Sinaia.Scopul întâlnirii a fost  optimizarea abilităţilor profesionale ale specialiştilor cu atribuţii în  dezvoltarea comunitară.

Cursanţii şi-au însuşit informaţii cu privire la ce înseamnă dezvoltare comunitară, actorii importanţi şi principalele etape în acest proces. Cursurile fac parte din proiectul „ Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi”, derulat de Asociaţia Partida Romilor „Pro Europa” si cofinanţat din Fondul Social European „ Investeşte în oameni”. Obiectivul general al proiectului este constituirea unui sistem adaptat de sprijinire a dezvoltării antreprenoriatului social adresat comunităţilor dezavantajate de romi.

Acesta este scopul, să formăm un grup de tineri pentru antreprenoriatul social şi la rândul lor aceştia să desfaşoare activităţi aducătoare de venit. Profitul nu va intra în buzunarul nimănui, ci într-un cont de unde se reinvesteşte în alte proiecte pentru a se rezolva probleme sociale”, a declarat Gheorge Ivan, managerul proiectului.

Programul de formare  a fost adaptat pentru specializarea experţilor în lucrul cu oamenii din comunităţile defavorizate. Altfel spus, îmbinarea teoriei cu exemple şi soluţii practice, la probleme din viaţa de zi cu zi .

În perioada următoare vor continua sesiunile de formare ale experţilor regionali, periodic, până în toamnă.

Proiectul „ Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi”se desfaşoară  la oa actuală conform graficului de activităţi , prima cerere de rambursare fiind depusă de curând. Obiectivul este de a crea 20 de întreprinderi sociale aducătoare de venit, care să ajute la rezolvarea problemelor sociale ale comunităţilor. Vor fi create aproximativ 200 de locuri de muncă.

Detalii despre proiect găsiţi pe www.antreprenorulsocial.ro


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este facilitator & educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training & facilitare și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 40 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are 20 de ani de experiență ca trainer, facilitator pentru peste 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție, antreprenoriat (inclusiv social), ”train the trainers & facilitators”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria FMCG alături de InBev având atribuții de training pentru mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente, parteneri și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Frankfurt School of Finance & Management, Future Makers, ASPEN Young Leaders Program, Leaders for Justice Program, Ashoka Romania,Automotive Forum, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers & Facilitators” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.