Antreprenoriatul social, o sansa pentru comunitatile de romi

0

ACTIVITĂŢI RECENTE ÎN DERULAREA PROIECTULUI„ ANTREPRENORIATUL SOCIAL, O ŞANSĂ PENTRU COMUNITĂŢILE DE ROMI

40 de tineri din toată ţara, angajaţi ai Centrului de Resurse pentru Antreprenoriat Social, au participat în perioada 4- 9 iulie la o sesiune de formare la Sinaia.Scopul întâlnirii a fost  optimizarea abilităţilor profesionale ale specialiştilor cu atribuţii în  dezvoltarea comunitară.

Cursanţii şi-au însuşit informaţii cu privire la ce înseamnă dezvoltare comunitară, actorii importanţi şi principalele etape în acest proces. Cursurile fac parte din proiectul „ Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi”, derulat de Asociaţia Partida Romilor „Pro Europa” si cofinanţat din Fondul Social European „ Investeşte în oameni”. Obiectivul general al proiectului este constituirea unui sistem adaptat de sprijinire a dezvoltării antreprenoriatului social adresat comunităţilor dezavantajate de romi.

Acesta este scopul, să formăm un grup de tineri pentru antreprenoriatul social şi la rândul lor aceştia să desfaşoare activităţi aducătoare de venit. Profitul nu va intra în buzunarul nimănui, ci într-un cont de unde se reinvesteşte în alte proiecte pentru a se rezolva probleme sociale”, a declarat Gheorge Ivan, managerul proiectului.

Programul de formare  a fost adaptat pentru specializarea experţilor în lucrul cu oamenii din comunităţile defavorizate. Altfel spus, îmbinarea teoriei cu exemple şi soluţii practice, la probleme din viaţa de zi cu zi .

În perioada următoare vor continua sesiunile de formare ale experţilor regionali, periodic, până în toamnă.

Proiectul „ Antreprenoriatul social, o şansă pentru comunităţile de romi”se desfaşoară  la oa actuală conform graficului de activităţi , prima cerere de rambursare fiind depusă de curând. Obiectivul este de a crea 20 de întreprinderi sociale aducătoare de venit, care să ajute la rezolvarea problemelor sociale ale comunităţilor. Vor fi create aproximativ 200 de locuri de muncă.

Detalii despre proiect găsiţi pe www.antreprenorulsocial.ro


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează