Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Anotimpuri la borcan, proiectul care transformă talentul din bucătărie în afaceri de familie, continuă recrutările

0

La trei luni de la lansarea proiectului, peste 100 de femei au fost informate asupra oportunităților oferite de proiectul „Anotimpuri la borcan” București Ilfov. Ca urmare a acestei activitati, în cinci sate, respectiv în Dumitrana, Siliștea Snagovului, Vidra, Crețești, Sintești, au început deja cursurile de calificare în producția de conserve din fructe și legume.

Formarea profesională este gratuită, durează 360 ore, iar diplomele obținute sunt recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și de Ministerul Educației.

„Persoanele înscrise în proiect se implică activ în derularea orelor de consiliere profesională. Obținerea diplomelor de lucrător în fabricarea conservelor de fructe și legume, cât și posibilitatea dezvoltării propriei afaceri, direct în comunitățile din care fac parte, sunt principalele argumente pentru care femeile din București – Ilfov se arată încântate de proiect.”, declară Anca Ștefan, Manager de proiect.

În perioada urmatoare, în paralel cu derularea cursurilor de formare, continuă activitatea de informare și recrutare la nivelul regiunii. Condițiile de înscriere în proiect sunt următoarele: persoană de sex feminin, cu domiciliul în mediul rural din regiunea București- Ilfov, absolventă a minimum opt clase, fără venit.

Sat Silistea Snagovului_cursuri Asociatia React

Obiectivul principal al proiectului „Anotimpuri la borcan” Bucureşti Ilfov, demarat de Asociația React, este atât promovarea femeii din mediul rural ca persoană activă în câmpul muncii cât și promovarea dezvoltării durabile a comunităților rurale. Astfel, un total de 392 de persoane de sex feminin vor fi formate profesional, dintre care 36 vor fi angajate prin plasarea la angajatori iar 18 vor fi autorizate ca producatori autohtoni.

În cadrul proiectului, vor fi înființate trei centre culinare, dotate modern și avizate igienico – sanitar, care vor sta la dispoziția femeilor înscrise la cursuri, dar și a comunităților, pentru a produce conserve delicioase și pentru comercializarea lor ulterioară.

În acest fel, este susținută dezvoltarea directă a comunităților rurale, femeile nefiind nevoite să se mute sau să facă naveta la oraș în vederea obținerii unui venit pentru familiile lor. Comercializarea de murături, gemuri, compoturi etc., produse dupa rețete tradiționale, bazate pe fructe și legume din grădinile sătenilor încurajează un stil de viață sănătos și orientarea consumatorilor înspre produse bio.

Numele oficial la proiectului Anotimpuri la borcan este „Ocupare și antreprenoriat rural în regiunea București- Ilfov”.

„Ocupare şi antreprenoriat rural în regiunea Bucurest-Ilfov” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, Investește în oameni!

Persoane de contact pentru înscrierea în proiect: Gina Ilie (T: 0727/ 385 070 ) și Nicoleta Steriopulo (T: 0732/ 714 841).

***

Despre Asociația React: Asociația React este o organizație neguvernamentală, creată în 2006 pentru a veni în sprijinul actorilor societății civile prin proiecte ample, durabile, cu impact în comunitățile vizate. Organizația activează în trei domenii: sănătate publică, educație și integrare socială, are 5 sucursale în care lucreaza mai mult de 30 de angajați și peste 200 de voluntari. Până în prezent, Asociația React a obtinut 13 premii de excelență – naționale și internaționale și a contribuit la salvarea a mai mult de 150.000 de vieți omenesti. www.asociatiareact.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.