Angajaţii unei bănci au ajutat la construirea unei case Habitat

1

Angajaţii Millennium Bank au ajutat din nou la construirea unei case Habitat

Banca a fost prezentă pentru a doua oară pe un şantier Habitat cu o echipă de angajaţi voluntari

Millennium Bank a răspuns afirmativ apelului lansat de Habitat for Humanity România de a sprijini o familie de nevăzători să-şi construiască o locuinţă. Un grup de 12 voluntari, angajaţi ai Millennium Bank, au lucrat pe şantierul Habitat din satul Constantin Brâncoveanu, judeţul Călăraşi.

Echipa a contribuit la montarea tavanelor de rigips, pregătind sistemele de suport pentru acestea şi structura pentru termoizolaţia tavanului. Voluntarii au fost instruiţi şi supravegheaţi în permanenţă de constructori cu experienţă ai Habitat şi au interacţionat cu familia beneficiară.

Familia Medeleanu, formată din cei doi părinţi nevăzători şi fiul lor, în vârstă de 1 an, care este văzător, va locui în casa din Constantin Brâncoveanu. Cei doi soţi au demarat în urmă cu un an lucrările pentru a-şi construi o casă, dar nu le-au putut finaliza, din motive financiare şi din lipsa de resurse umane.

„A fost de vis această zi. Nici nu vă puteţi imagina cât de mult a însemnat acest lucru pentru noi. Voluntarii veniţi să ne ajute sunt nişte oameni deosebiţi şi nu cred că le vom putea mulţumi vreodată îndeajuns”, a spus Marin Medeleanu după plecarea voluntarilor de pe şantier.

Habitat for Humanity România construieşte şi renovează locuinţe simple, decente şi accesibile ca preţ pentru şi împreună cu familiile nevoiaşe al căror viitor este afectat grav de condiţiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donaţii şi sponsorizări, iar construcţia este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, peste 2.000 de familii din România şi 350.000 de familii din 100 de ţări beneficiază de case construite prin programul Habitat.

Millennium Bank face parte din cel mai important grup financiar privat din Portugalia, Millennium bcp, şi şi-a început activitatea pe piaţa românească la 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultană a 39 de sucursale, în Bucureşti şi în opt oraşe din ţară. În prezent, Millennium Bank are 66 de unităţi pe teritoriul României, care se adresează populaţiei şi companiilor, printr-o gamă largă de produse.

Grupul Millennium bcp este un exemplu de succes pe piaţa bancară europeană. Fondat în 1985, Millennium bcp a înregistrat, în iunie 2011, active totale în valoare de 100 de miliarde de euro. Grupul are o reţea de peste 1.700 de unităţi, cu un număr total de peste 21.000 de angajaţi.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.