Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Angajaţii unei bănci au ajutat la construirea unei case Habitat

1

Angajaţii Millennium Bank au ajutat din nou la construirea unei case Habitat

Banca a fost prezentă pentru a doua oară pe un şantier Habitat cu o echipă de angajaţi voluntari

Millennium Bank a răspuns afirmativ apelului lansat de Habitat for Humanity România de a sprijini o familie de nevăzători să-şi construiască o locuinţă. Un grup de 12 voluntari, angajaţi ai Millennium Bank, au lucrat pe şantierul Habitat din satul Constantin Brâncoveanu, judeţul Călăraşi.

Echipa a contribuit la montarea tavanelor de rigips, pregătind sistemele de suport pentru acestea şi structura pentru termoizolaţia tavanului. Voluntarii au fost instruiţi şi supravegheaţi în permanenţă de constructori cu experienţă ai Habitat şi au interacţionat cu familia beneficiară.

Familia Medeleanu, formată din cei doi părinţi nevăzători şi fiul lor, în vârstă de 1 an, care este văzător, va locui în casa din Constantin Brâncoveanu. Cei doi soţi au demarat în urmă cu un an lucrările pentru a-şi construi o casă, dar nu le-au putut finaliza, din motive financiare şi din lipsa de resurse umane.

„A fost de vis această zi. Nici nu vă puteţi imagina cât de mult a însemnat acest lucru pentru noi. Voluntarii veniţi să ne ajute sunt nişte oameni deosebiţi şi nu cred că le vom putea mulţumi vreodată îndeajuns”, a spus Marin Medeleanu după plecarea voluntarilor de pe şantier.

Habitat for Humanity România construieşte şi renovează locuinţe simple, decente şi accesibile ca preţ pentru şi împreună cu familiile nevoiaşe al căror viitor este afectat grav de condiţiile în care acestea locuiesc. Materialele provin din donaţii şi sponsorizări, iar construcţia este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Până acum, peste 2.000 de familii din România şi 350.000 de familii din 100 de ţări beneficiază de case construite prin programul Habitat.

Millennium Bank face parte din cel mai important grup financiar privat din Portugalia, Millennium bcp, şi şi-a început activitatea pe piaţa românească la 11 octombrie 2007, prin deschiderea simultană a 39 de sucursale, în Bucureşti şi în opt oraşe din ţară. În prezent, Millennium Bank are 66 de unităţi pe teritoriul României, care se adresează populaţiei şi companiilor, printr-o gamă largă de produse.

Grupul Millennium bcp este un exemplu de succes pe piaţa bancară europeană. Fondat în 1985, Millennium bcp a înregistrat, în iunie 2011, active totale în valoare de 100 de miliarde de euro. Grupul are o reţea de peste 1.700 de unităţi, cu un număr total de peste 21.000 de angajaţi.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. Pingback: 21 septembrie: Rompetrol a selectat studentii pentru internship | CSR media

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.