Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Angajații și partenerii Daikin România, implicați într-o acțiune de plantare în Videle, județul Teleorman

0

Grija față de mediul înconjurător este unul dintre cele mai importante principii respectate de Daikin, liderul mondial pe piața aparatelor de aer condiționat. De aceea, subsidiara locală a companiei japoneze s-a alăturat Asociației MaiMultVerde și a participat sâmbătă, 22 octombrie, la o acțiune de plantare a peste 5.000 de copaci într-o zonă afectată de surpări și alunecări de teren din Videle, județul Teleorman.

daikin-ro_actiune-plantare-4

„Ne-am alăturat acestei acțiuni din dorința de a ne implica în proiecte în beneficiul comunității, iar cum astfel de activități necesită un efort comun, am apelat și la sprijinul partenerilor noștri. Cu toții am crezut cu putere în această ințiativă și ne-am dorit să conturăm cu propriile mâini povestea unui viitor mai verde pentru noi și generațiile viitoare. În plus, pe termen lung, Daikin își propune o implicare și mai activă în astfel de activități benefice mediului înconjurător”, a declarat Alina Turcitu, Marketing Coordinator Daikin Airconditioning Central Europe – România.

“Programul <Fă cadou un copac!> a început în decembrie 2010, de la necesitatea strângerii de fonduri pentru împădurirea României, iar până în prezent, peste 2.000 de persoane și zeci de companii au susținut această campanie. Sâmbăta trecută a avut loc cea mai frumoasă plantare din acest an, realizată alături de reprezentanții Daikin și voluntarii MaiMultVerde. Donațiile cumulate, alături de cea oferită de Daikin și partenerii săi, au asigurat succesul  acestei acțiuni”, a declarat reprezentantul Asociației MaiMultVerde.

Daikin România și partenerii săi din întreaga țară au contribuit la atingerea targetului stabilit de Asociația MaiMultVerde, acela de a împăduri o zona dezafectată cu 5.000 de copaci, prin donarea a peste 1.400 de puieți, în valoare de peste 14.000 lei. Restul donațiilor au fost susținute prin campania de foundraising a asociației sau prin donațiile altor voluntari.

Printre partenerii Daikin care s-au alăturat acestei cauze prin donații către Asociația MaiMultVerde se regăsesc: Avi Compact, Amber Technologies, Aldo Defcool, BL-ZS CONS, Climatico.ro, DAAS, G.K. System, Netcom Activ, Rov Heiz Consult, Sildor Total Serv, TEHNOPRO CLIMA, Tin Lavir.

Reprezentanții Daikin, angajați și parteneri deopotrivă, au fost receptivi la propunerea de a fi voluntari într-o acțiune de împădurire, contribuind la reabilitarea unei zone deșertificate și afectate de alunecări de teren.  Astfel, sâmbătă, timp de 8 ore, aceștia au plantat zeci de puieți, fiecare purtând o etichetă personalizată cu numele companiei. Pe termen lung, Asociația MaiMultVerde le va furniza tuturor celor implicați în această cauză imagini și informații referitoare la evoluția acestei păduri.

Despre Daikin

La nivel global, compania DAIKIN  este prezentă în peste 145 de țări, având 55.000 de angajați în cele 80 de fabrici.  Cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea de tehnologii de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură, fiind renumit pentru abordarea sa inovatoare în ceea ce privește dezvoltarea de produse, precum și pentru calitatea de neegalat și versatilitatea soluțiilor sale integrate. Daikin VRV și Daikin Altherma sunt cele mai vândute sisteme de pompe de căldură în Europa, cu peste 500.000 de sisteme livrate până în prezent.

În Europa compania are aproximativ 5.500 de angajați şi 14 fabrici de producție cu sediul în Belgia, Republica Cehă, Franța, Germania, Olanda, Italia, Turcia, Marea Britanie şi Spania.

Despre Asociația MaiMultVerde

Asociația MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizație nonguvernamentală, nonprofit şi de protecție a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului și responsabilității pentru mediu în România. În primii opt ani de activitate, 2008 – 2015, MaiMultVerde a lucrat cu 22.500 de voluntari, a plantat peste 785.000 de puieți și a strâns peste 330 de tone de deşeuri din natură.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.