Pitesti, 22 mai – Campania “Impreuna pentru comunitate” initiata de Holcim Romania in 15 localitati a ajuns la Pitesti, unde angajatii companiei din oras au colectat selectiv deseurile pe o suprafata de cinci hectare din zona impadurita a catierului Trivale. Obiectivul actiunii a fost de a oferi pitestenilor un aer mai curat si un spatiu placut de recreere la marginea orasului.
La actiunea de voluntariat au participat angajatii Holcim de la statia de betoane si laboratorul din Pitesti, carora li s-au alaturat angajatii de la statiile de agregate Corbii Mari si Uliesti. Deseuri, PET-uri, sticla si hartia au fost colectate selectiv (reciclabile si nereciclabile) si preluate ulterior de catre firma locala de salubritate. Voluntarii au acoperit o zona de aproximativ 5 hectare de-a lungul a 2,5 km de drum, in zona de padure adiacenta strazii dintre Manastirea Trivale si Gradina Zoologica si a strazii Fagetului.
„Prin ecologizarea unei zone impadurite a orasului Pitesti dorim in primul rand sa ne aratam recunostinta comunitatii pitestene, dar si sa oferim un exemplu de urmat in ceea ce priveste protejarea mediului. Am ales aceasta actiune acordand atentie nevoilor locale astfel incat demersul nostru sa reprezinte cu adevarat o imbunatatire a calitatii vietii oamenilor de aici”, a declarat Daniel Bach, Directorul General Holcim Romania.
Actiunea de ecologizare face parte din campania de responsabilitate sociala „Impreuna pentru comunitate”, initiata in anul 2012 de Holcim Romania. Campania este ocazionata de Centenarul Grupului Holcim si de aniversarea a 15 ani de activitate in Romania. Pe tot parcursul anului, cei peste 80.000 de angajati Holcim din toate colturile lumii se vor implica pentru minim o zi ca voluntari in programe sociale, cu scopul de a insuma, prin timpul petrecut in astfel de actiuni, cel putin 100 de ani. Aceasta este un cadou simbolic oferit de echipa Holcim comunitatii globale, in semn de recunostinta fata de suportul si sprijinul oamenilor, de-a lungul timpului.
Lista completa a actiunilor de voluntariat derulate de angajatii Holcim Romania, precum si informatii detaliate despre ce se va intampla in fiecare locatie gasiti la pagina de website www.holcim.ro/ro/impreuna-pentru-comunitate.html .
Holcim (Romania) S.A. detine 2 fabrici de ciment in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 18 statii ecologice de betoane, 5 statii de agregate, 2 statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti. Holcim (Romania) S.A. are aproximativ 1.100 angajati. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati website-ul companiei la www.holcim.ro
In 2012, Grupul Holcim sarbatoreste 100 de ani de putere, performanta, pasiune si totodata 15 ani de activitate sustinuta in Romania, cu rezultate notabile in industria constructiilor. Holcim este unul dintre cei mai importanti furnizori de ciment si agregate (nisip si pietris), betoane si asfalt, dar si servicii aferente acestor domenii de activitate. Grupul detine participatii minoritare si majoritare in circa 70 de tari, pe toate continentele.