Angajați ai Millennium Bank contribuie la construirea unei case Habitat

0

 Angajați ai Millennium Bank contribuie la construirea unei case Habitat

Bancă a fost prezentă pentru a treia oară pe un șantier Habitat cu o echipă de angajați voluntari

O echipă de angajați ai Millennium Bank s-au oferit să voluntarieze pe un șantier al Habitat for Humanity din Ploieşti, pentru a ajuta 12 familii care au nevoie de locuință. Voluntarii Millennium Bank au lucrat sâmbătă, 8 septembrie, 2012, la ridicarea structurii, la placarea cu gips şi cu vată minerală, la termosistem şi la săpături pentru conducta de apă şi pentru canalizare.

Este al treilea an în care Millennium Bank lucrează alături de Habitat for Humanity România, ajutând familiile vulnerabile din punct de vedere economic și social să trăiască în condiții mai bune. În 2010, 23 de angajați au contribuit la construcția unei case în Clinceni, județul Ilfov, pentru opt persoane cu dizabilități, și în 2011, 12 voluntari au ajutat la construcția unei case pentru nevăzători din județul Călărași.

„Suntem fericiţi că am devenit un partener de încredere pentru Banca Millennium şi că de trei ani reuşim să schimbăm vieţile unor oameni împreună”, spune Gabriela Grigori, Director Dezvoltare Resurse şi Comunicare, Habitat for Humanity România.

Casa din Ploiești este rezultatul programului „Un nou început”, inițiat de Habitat for Humanity în 2012. Proiectul urmărește construirea a trei case cvadruplex pentru 12 familii cu venit scăzut sau cu probleme de sănătate și care trăiesc în condiții precare.

Programele Habitat presupun implicarea directă şi a beneficiarilor. Toţi aceştia trebuie să aibă un rol activ în construirea sau reabilitarea propriilor locuinţe, precum şi să ramburseze o parte din costurile casei sau ale lucrărilor de reabilitare, fără profit pentru organizaţie. În acest mod, Habitat for Humanity România ajută familiile beneficiare să se ajute singure. Toate sumele sunt colectate într-un fond din care se construiesc alte noi locuinţe.

 

Despre Millennium Bank

Millennium Bank face parte din cel mai important grup de finanțare privat din Portugalia, Millennium bcp, și a început activitatea pe piața românească pe 11 octombrie 2007, deschizând simultan 39 de filiale, în București și alte 8 județe. Banca se adresează atât persoanelor fizice, cât și celor juridice, printr-o varietate mare de produse.

Despre Habitat for Humanity

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcăciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 500.000 de locuinţe pentru 2,5 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg Globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 2.380 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează