Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Angajaţi ai companiei Kaufland România au dat o mână de ajutor familiilor care au nevoie de o locuinţă în Ploieşti

0

Kaufland România sponsorizează începerea altor patru locuințe

Aproape 30 de voluntari, angajaţi ai companiei Kaufland România, au lucrat weekendul trecut la realizarea finisajelor interioare a celor patru locuinţe pe care asociaţia Habitat for Humanity România le construieşte în Ploieşti. Pe lângă sprijinul angajaţilor, compania Kaufland oferă o importantă contribuţie financiară pentru construcţia altor patru locuinţe pentru familiile cu venituri mici din Ploieşti.

Voluntari Kaufland santier Habitat for Humanity Romania

Anna-Katharina Scheidereiter este unul dintre voluntarii Kaufland care au muncit la zugrăvirea pereților. Ea este cea care a convins colegii să muncească pe şantierul Habitat for Humanity România şi să îmbrăţişeze munca voluntară, pe care ea însăşi o face în România încă de când avea doar 16 ani.

„Să construiești o casă înseamna ceva concret, la sfârșitul zilei poti vedea și chiar măsura progresul la care ai contribuit. Este o altfel de experiență, și atmosfera pe șantier este una deosebită. O echipă care muncește împreună la o casă devine mult mai unită”, mărturisește ea.

De origine germană, Katharina era în liceu când a venit pentru prima dată în România, într-un schimb de experienţă împreună cu alţi tineri. Ulterior s-a întors să ajute copiii dintr-un centru de zi din Cluj. “Am vrut să fac ceva util cu timpul meu, iar apoi m-am îndrăgostit de România”, mărturiseşte Katharina, care de 12 ani este stabilită în România.

În toţi aceşti ani a s-a implicat în numeroase programe de educaţie civică, iar de trei ani este CSR Manager la Kaufland, unde sprijină proiecte din domeniul educaţional, social şi protecţia mediului. “Este cel mai frumos lucru din lume când poţi finanţa proiecte caritabile.“, spune Katharina, care şi-ar dori ca mai mulţi români să ofere sprijin: “Cel mai greu este să facă primul pas, însă odată intrat în lumea asta, poţi vedea şi recunoaşte ca beneficiile pe care le primeşti sunt mult mai mari decât eforturile depuse.”

Colegul său Florin Laurențiu s-a simțit bine pe șantier și speră să ajute și de aici înainte: „Mă bucur foarte mult că am avut prilejul de a da o mână de ajutor și sper că am reușit să fac o treabă cât se poate de bună. M-a atras de la bun început ideea de a face bine și sper să mai am ocazia de a mă implica pe viitor în astfel de activități”.

Prin proiectul „Construim împreună pentru comunitate”, dezvoltat în parteneriat cu Fundația Timken și Consiliul Local al municipiului Ploiești, Habitat for Humanity România va construi în sistem cvadruplex opt locuințe în Ploiești, între 2015 și 2017. Aproape 350 de voluntari străini și din companiile românești au muncit până acum la ridicarea locuințelor.

Despre Kaufland România

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1,300 de magazine în 7 țări. Programele de responsabilitate socială reprezintă o componentă cheie în strategia companiei. Cea mai mare parte a proiectelor noastre de CSR sunt desfășurate în parteneriat cu asociații nonguvernamentale regionale sau naționale și urmărim implementarea de programe sociale complexe ce se adresează unor grupuri mari de beneficiari. Pe lângă educație și evenimente culturale, sprijinim proiectele dedicate protecției mediului înconjurător și pe cele care au ca obiectiv promovarea unui stil de viață sănătos prin intermediul activităților sportive și adoptarea unei nutriții echilibrate. Informații suplimentare pot fi accesate pe www.kaufland.ro.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity este o organizație non-profit prezentă în 70 de țări cu misiunea de a eradica locuirea sărăcăcioasă. Habitat for Humanity România construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. În România este de 19 ani, timp în care a ajutat peste 36.000 de oameni să aibă un loc mai bun în care să trăiască. www.habitat.ro

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.