Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

ANDREI SERBAN / Sambata / 18.00

0

Sâmbătă 10 august  2013, ora 18:00 regizorul Andrei Șerban va interveni excepțional în cadrul expoziţiei Mircea Cantor: Q.E.D. la Muzeul Național de Artă Contemporană – Sala mare parter. 
__________________________________________________________

Nu mi-aș fi imaginat vreodată ca voi vizita Casa Poporului. Dar iată că, la insistențele lui Cantor, am acceptat (cu greu) să  devin un „colaborator”, dar nu politic, ci dimpotrivă, pe tărâmul artei. Mircea nu este doar un artist recunoscut în lume, este și un prieten devotat, fanatic și exaltat, care nu se lasă până nu te convinge să faci  ce crede el cu intuiția lui că trebuie facut. Iar când mi-a spus (citez) „că teatrul e mult mai flexibil și mai prompt când vine vorba de improvizație decât artele vizuale”, am decis să încerc, împreună cu Dana Dima, exact asta, o improvizație în stilul meu, un fel de happening, care îi include pe toți cei prezenți să participe la diverse exerciții, care au direct sau nu, legătură cu spațiul mitic cantorian.” (Andrei Șerban)

Andrei Șerban și Corneliu Brudașcu sunt invitații lunii august în „Camera de oaspeți”, un spaţiu integrat expoziției ce va găzdui în fiecare lună lucrarea unui artist, prieten sau artizan care împărtășește aceleași afinități cu Mircea Cantor: Rudolf Bone (aprilie), Geta Brătescu (mai), Gabriela Vanga (iunie), Ion Grigorescu (iulie), Corneliu Brudașcu și Andrei Șerban (august), Victor Man (septembrie), Oanea Vasile și Ioan Opriș (octombrie), Ciprian Mureșan și Angajare de clovn de Matei Vişniec, regia Geo Balint, cu Eliza Noemi Judeu, Nina Ionescu şi Adelaida Perjoiu (noiembrie), Adrian Gagiu (decembrie), Victoria Berbecaru (ianuarie), Miklós Onucsán (februarie), Pavel & Tudor (martie).

Expoziţia Mircea Cantor: Q.E.D va ramâne deschisă la MNAC până pe 13 aprilie 2014. Expoziţie îngrijită de: Raluca Velisar și Mihai Pop.
__________________________________________________________

Andrei Şerban şi-a făcut debutul când era student în România la Teatrul Bulandra şi Teatrul Nottara (1964).

Debutul internaţional a avut loc la La MaMa Experimental Theatre Center din New York (1970), unde a regizat Arden of Faversham şi mai târziu Fragmente dintr-o trilogie greacă, care a câştigat mai multe premii Obies şi a fost pus în scenă la mai mult de douăzeci de festivaluri internaţionale.
El a lucrat cu Peter Brook, la Brook’s International Theatre Institute atât la Paris cât şi la Persepolis.
A regizat la Teatrul Public din New York, piesele Yale Repertory, Guthrie, Circle in the Square, Delacorte, San Francisco’s A.C.T., la American Repertory Theatre din Cambridge, la Royal National Theatre din Londra, Schauspielhaus Bochum, precum şi la Comedie Francaise din Paris, printre altele.
El a acţionat în calitate de director general al Teatrului Naţional Român în perioada 1990-1993.
A pus în scenă producţii pentru opera peste tot în lume, de la Opera din San Francisco la Royal Opera House Covent Garden, Opera din Paris, sau la Viena Opera şi Metropolitan Opera din New York.
Din 2006 el a făcut cel puţin o producţie în fiecare an în România – şi a câştigat aproximativ 35 de premii naţionale şi internaţionale. Andrei Şerban a efectuat patru ateliere de vară intensive pentru tineri actori în cadrul „Andrei Şerban Traveling Academy”, organizat de Corina Şuteu şi Institutul Cultural Român din New York.

A predat la Şcolile de teatru din întreaga lume, printre care Yale School of Drama, Harvard University, Le Conservatoire din Paris, University of California (San Diego) şi Carneggie Melon din Pittsburgh.

O carte despre implicarea sa în teatrul american, Lumea magică din spatele cortinei, de Ed. Menta, a fost publicată în anii ’90.
Editura Polirom a publicat autobiografia, O biografie, în 2006 iar în 2012 s-a tipărit ediţia a 4-a, la cererea publicului. O retrospectivă fotografică despre cariera sa din teatru si operă, Călătoriile mele, a fost publicată în 2008. O carte de fotografie de Mihaela Marin, cu texte de Andrei Şerban, în română şi engleză, a fost publicată de Institutul Cultural Român în 2013.

Actualmente este profesor şi director al Oscar Hammerstein
de la Universitatea Columbia, New York.

a.serban_by_m.cantor_2011_2
__________________________________________________________
Cu sprijinul: Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Asociaţiei Amicii MNAC, şi Yvon Lambert.
Partener : Tarom
Sponsori: Saint-Gobin/Rigips, EnergoBit, Emilian Radu şi familia, PricewaterhouseCoopers, Ţuca Zbârcea şi Asociaţii
Parteneri Media: Igloo, Zeppelin, Şapte Seri, feeder.ro, Radio France Internationale,Cocor MediaChannel

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.