Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Andrei Gligor pana in Sahara pentru …noua sectie de terapie intensiva nou-nascuti de la Marie Curie

0

Andrei Gligor pana in Sahara

3.600 DE KILOMETRI SI UN MARATON LA MARIE CURIE

Un proiect in beneficiul Asociatiei Inima Copiilor, prin care ne propunem sa strangem cei 29.000 de Euro necesari cumpararii unui scanner retinian pentru Spitalul de copii Marie Curie din Bucuresti.

 andrei gligor pana in sahara

Andrei Gligor incheie pe 23 februarie, pe santierul noii Sectii de terapie intensiva nou-nascuti de la Marie Curie, o cursa cum n-a mai fost alta in Romania: 3.600 de kilometri alergati pentru ca Asociatia Inima Copiilor sa poata cumpara un scanner retinian performant care va salva de la orbire sute de nou-nascuti.

 

E simplu. E dramatic, dar simplu: fara acest aparat, multi dintre copiii nascuti prematur in Romania risca sa orbeasca.

Afectiunea se numeste “retinopatie de prematuritate” si apare la copiii care, nascuti fiind inainte de termen, nu au inca incheiata dezvoltarea retelei de vase de sange din retina sau la nou-nascutii carora li s-a administrat oxigen in exces la tratamentul in spitale. Dezlipirea retinei si orbirea, acestea sunt urmarile retinopatiei nedescoperite si netratate la timp. Practic, doar pentru ca s-au nascut prematur si ca nu pot fi depistati la timp, mult prea multi copii sunt condamnati sa nu vada niciodata…

Asta e cursa la care-am pornit: sa cumparam impreuna aparatul care poate ajuta acesti copii sa traiasca vietile pe care le merita.

Aparatul se numeste RetCam Fundus Camera si este un scanner care culege imagini de pe retina copilului, imagini care pot fi salvate electronic si folosite de medici (local sau la distanta) pentru diagnostic si alegerea tratamentului. Folosind acest scanner si alte dispozitive (oftalmoscopul, laserul retinian) medicii de la Marie Curie vor putea diagnostica si trata cel putin doua sute de copii – nou-nascuti, dar si copii de varste mai mari – in fiecare an.

Pentru copii, RetCam va insemna salvarea de la o viata in intuneric – pentru Andrei Gligor, a insemnat o cursa de 8 luni si 3.600 km.

Pregatindu-se pentru Sahara Marathon, Andrei a alergat “pana acolo” 3.558 de kilometri (distanta in linie dreapta intre Bucuresti si tabara Smara – locul din Algeria de unde porneste maratonul), la care se adauga cei 42 km si 195 m ai cursei finale pe care Andrei si-a propus s-o alerge in desert.  Cum, din cauza situatiei din Algeria, Sahara Marathon s-a amanat, nu puteam gasi un loc mai potrivit pentru acest maraton final, decat viitoarea Sectie de terapie intensiva nou-nascuti de la Marie Curie.

 

Inima Copiilor lucreaza pentru extinderea si modernizarea acestei sectii, ce va fi, in curand, gazda scannerului retinian.

Am inceput in toamna trecuta lucrul la cladirea noua dorindu-ne  sa facem la Marie Curie cea mai buna Sectie de terapie intensiva nou-nascuti din Estul Europei. Pentru ca sectia actuala are de departe cele mai bune rezultate din tara dar, din lipsa de spatiu, refuza jumatate din pacientii care au nevoie de ea.

Va asteptam, pe 23 februarie, in premiera pe santierul noii sectii atat pentru a asista la o cursa neobisnuita, cat si pentru a vedea cum creste o noua sectie de spital.

Detalii gasiti oricand pe andreigligor.ro

Andrei Gligor, un atlet de 35 de ani, membru al RoClub Maraton, a practicat de mic diverse sporturi pentru propria sanatate. A inceput sa alerge pe distante lungi la inceputul lui 2011, prima lui cursa de 42.195 km, pentru care s-a pregatit cu perseverenta vreme de 7 luni, fiind chiar Maratonul Clasic din Atena 2011.

A mai participat la editiile Maratonului international si Semimaratonului international Bucuresti, la The Royal Marathon 2012, Maratonul de la Roma 2012 si la numeroase alte curse si crosuri. (andreigligor.ro)

Asociatia Inima Copiilor este o asociatie non-profit pentru ajutoarea copiilor, in special a celor cu probleme cardiace. Cele mai recente proiecte Inima Copiilor sunt: constructia si dotarea primului Departament de Cardiochirurgie dedicat exclusiv copiilor si renovarea Sectiei de cardiologie la Spitalul de Copii Marie Curie din Bucuresti. In august 2012 a inceput, cu sustinerea Fundatiei Vodafone, extinderea si modernizarea Sectiei de Terapie intensiva nou-nascuti la acelasi spital, constructia urmand sa se inchieie in 2013.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.