AmCham România lansează proiectul de internship “Become a Leader! Learn! Dream! Inspire!”

0

 Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) lansează ediţia pilot a programului de internship “Become a Leader!” adresat studenţilor în anii terminali, program ce îşi propune să le ofere acestora perspectivă şi viziune pentru parcursul profesional ca viitori lideri. 11 studenţi au fost selectaţi pentru ca timp de două săptămâni să aibă oportunitatea de a observa şi învăţa de la directori generali şi manageri cu experienţă din cadrul unor companii renumite din România.

 

“Become a Leader! Learn! Dream! Inspire!” este un proiect pilot al AmCham România, în dorinţa de a contribui concret la orientarea în carieră a tinerei generaţii. Scopul nostru este acela de a-i sprijini pe aceşti tineri pentru a-şi descoperi abilităţile alături de lideri de succes. Ne dorim ca participarea lor să devină un moment de referinţă în dezvoltarea lor profesională de acum înainte” a declarat Valeriu Nistor, Preşedintele AmCham România.

Peste 225 de studenţi din mari centre universitare din ţară şi străinătate au fost interesaţi de acest proiect. Studenţii selectaţi pe baza CV-ului şi a unui eseu pe tema „Leading in Romania” au participat apoi la interviuri cu reprezentanţii companiilor partenere. Finaliştii vor beneficia de două săptămâni de internship în două companii diferite unde vor face „shadowing” alături de echipa executivă. Fiecare student va primi o bursă în valoare de 500 Euro pentru perioada de internship. Studenţii vor avea acces şi la activităţi şi seminarii organizate de AmCham România.

 

Implicarea directă a studenţilor în aceste activităţi îi va ajuta să afle cum funcţionează conducerea unei companii sau organizaţii, cum colaborează managerii din diverse departamente, cum este reflectată experienţa acestora în relaţia cu echipa şi partenerii de afaceri. La finalul perioadei de internship, studenţii vor redacta o lucrare referitoare la viziunea lor despre România în următorii
5-10 ani.

 

Va fi creată o pagină de Facebook “Become a Leader! Learn! Dream! Inspire!” unde studenţii îşi pot împărtăşi experienţa din cadrul proiectului, împreună cu reprezentanţii companiilor partenere, dar şi cu alţi tineri.

 

Proiectul a fost posibil datorită implicării active a membrilor AmCham România, în calitate de parteneri: Citibank, Dentons (fost Salans), Ernst & Young, Hewlett-Packard, Junior Achivement, Microsoft, PwC, Raiffeisen Bank, UPC, şi PRAIS Corporate Communications, care a creat identitatea proiectului şi realizează promovarea sa, precum şi susţinătorii: AchieveGlobal, Intel Corporation, General Electric, Oracle.

Studentii bursieri si reprezentanti ai companiilor partenere

Camera de Comerţ Americană în România (AmCham România) este o importantă asociaţie profesională de afaceri cu o contribuţie semnificativă în procesul de consultare asupra legilor şi reglementărilor cu efecte asupra mediului de afaceri din România. De-a lungul celor 20 de ani de activitate, AmCham România a rămas ferm angajată în facilitarea unui dialog deschis între autorităţi şi comunitatea de afaceri pe care o reprezintă. Expertiza membrilor noştri este oferită autorităţilor prin intermediul grupurilor de lucru dedicate unor domenii precum fiscalitate, sănătate, energie, concurenţă, tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, piaţa muncii, resurse umane şi educaţie, achiziţii publice, turism, infrastructură şi guvernanţă corporatistă.

AmCham România reprezintă 300 de membri – companii americane, internaţionale şi locale, cu investiţii totale de peste 10 miliarde USD şi mai mult de 200.000 de locuri de muncă create.  AmCham România este afiliată la Camera de Comerţ a SUA şi membră a Consiliului European al Camerelor de Comerţ Americane.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează