Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Alimente de bază pentru 24 de familii din Ilfov, prin campania “Implică-te! Împreună reușim mai mult!”

0

Prin campania “Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, 24 de familii cu posibilități material reduse din localitățiile ilfovene Lipia și Gruiu au primit miercuri, 13 ianuarie 2021 alimente de bază din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale.

Impresionat de ajutorul primit, părintele Ioan Șuțu, din localitatea Lipia, județul Ilfov ne-a spus: ,,Persoanele nevoiașe, bătrânii, au nevoie și apreciază orice ajutor primit. Sunt mai în vârstă, banii sunt mai greu de obținut, au pensii foarte mici. În localitatea noastră avem și pensionari cu pensii de CAP. Ei mulțumesc și se roagă pentru binefăcătorii lor iar bunul Dumnezeu primește rugaciunea batrânei sau bătrânului care este ajutat. Eu ca preot apreciez osteneala mai marilor noștri care ne trimit aceste daruri.”

Și preotul Gabriel Florin Darie, din localitatea Gruiu, județul Ilfov a adus cuvinte de laudă la adresa inițiatorilor acestui demers umanitar: ,,Ne-am bucurat de prezența voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale în parohia noastră pentru a dărui din nou, momente de bucurie fraților noștri care se află în dificultate din punct de vedere material. Sunt familii cu o situație precară la noi în parohie, familii monoparentale care au fost ajutate în principal cu alimente de bază și ceea ce este necesar în viața de zi cu zi. Oamenii au nevoie de zâmbetele pe care am observat că le-ați dăruit, zâmbete care au adus bucurie în inima și pe chipurile lor. Știm că milostenia este poate cel mai bun și mai la îndemâna izvor de viață pentru celelalte virtuți creștinesti, de aceea mulțumim că ne-ați ajutat, ne-ați responsabilizat ca să împlinim această datorie creștină a milosteniei”. 

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisul Catedralei Naționale, a rămas marcat de suferința oamenilor: ”Este foarte important să te bazezi pe cineva când treci  prin momente dificile. Biserica Ortodoxă unește oamenii și îi îndrumă să fie aproape de cei aflați în dificultate, îi îndreptă către Dumnezeu. Totdeuna când ne-am rugat la bunul Dumnezeu să ne vină în ajutor, acesta a îngăduit și ne-a trimis oameni care să sprijine acest demers al nostru. Vom continua să fim alături de aceste familii aflate în dificultate, vom continua prin campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” să transmitem acest mesaj de unitate, de încurajare, mesajul că Biserica Ortodoxă este permanent lângă cei aflați în suferință.  Le-am arătat că suntem solidari în aceste momente dificile prin care trec, că le suntem alături și îi sprijinim, distanța nefiind un impediment.”

Din februarie anul trecut până în prezent, prin această campanie voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au sprijinit peste 4700 de familii din 22 de județe. Ei au efectuat 191 deplasări în 149 de localități și au fost oferit ajutoare în valoare de 382.000 lei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.