Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Akcees si Rompetrol – impreuna pentru educatia antreprenoriala a tinerilor romani

0

Akcees organizeaza in perioada 22 – 28 iulie la Pensiunea White Horse din Predeal scoala de antreprenoriat Start Me Up. Evenimentul se adreseaza studentilor cu rezultate academice deosebite si va beneficia de suportul unui trainer international, dar si al unora dintre cei mai apreciati antreprenori si investitori din Romania.

In contextul instabilitatii economice si politice a Romaniei, companiile responsabile continua sa investeasca in dezvoltarea profesionala a tinerilor prin sustinere initiativelor antreprenoriale ale acestora. Rompetrol sustine ideile inovative si creeaza valoare sustinand tinerii curajosi, creativi si determinati care isi doresc sa porneasca la drum pe cont propriu. Acestia vor beneficia de burse Rompetrol pentru a participa la Start Me Up, scoala de vara marca Akcees care ofera participantilor sansa de a face un pas concret pentru a construi afacerea pe care si-o doresc.

„Rompetrol s-a angajat sa contribuie la dezvoltarea educatiei si culturii prin promovarea spiritului inovator, de leadership, si prin incurajarea initiativelor antreprenoriale in randul tinerilor. Ne dorim ca parteneriatul cu organizatia Akcees si aceasta scoala de vara sa creeze noi oportunitati pentru tinerii talentati care doresc sa devina antreprenori de succes” – declara Alexey Golovin, Director Marketing si Comunicare Rompetrol Group.

Trainer in cadrul Start Me Up este Daniel Ramamoorthy, CFO, consultant in domeniul investitiilor si antreprenor serial, co-fondator al Daedalus – cel mai mare Youth Entrepreneurship Hub din lume. Pe parcursul celor 5 zile ale scolii de vara Start Me Up, participantii vor selecta o idee, vor realiza un plan de afaceri si isi vor valida conceptul de business prin prezentarea lui in fata unui juriu de specialitate.

In plus, participantii vor avea ocazia sa cunoasca povestile de succes ale unora dintre cei mai apreciati antreprenori din Romania, printre care se numara Peter Barta (Director Executiv Fundatia Post-Privatizare), Dragos Anastasiu (Presedinte Eurolines si TUI Travel Center), Bogdan Iordache (co-fondator How to Web), George Lemnaru (co-fondator eRepublika si Naturaplant.ro), Bogdan Grosu (fondator Grosu & Asociatii), sau Niels Schnecker (om de afaceri, analist economic, colonel in retragere al US Air Force si om de televiziune).

Bursele pentru participarea la Start Me Up se adreseaza tinerilor pasionati de antreprenoriat care isi doresc sa porneasca la drum pe cont propriu. Acestea acopera integral participarea la sesiunile de training si toate materialele de curs, cazare 6 nopti la White Horse, Predeal in regim de pensiune completa, consiliere si suport gratuit timp de 1 an dupa absolvirea programului, dar si discounturi la evenimentele Akcees si cele ale partenerilor. 15 dintre locurile disponibile la Start Me Up vor fi finantate cu sprijinul BRD Groupe Société Générale, SAP Romania, Rompetrol, Fundatia Post-Privatizare, Microsoft si Prove PR.

Start Me Up este un eveniment organizat cu sprijinul BRD Groupe Société Générale, SAP Romania, Rompetrol, Microsoft, Fundatia Post-Privatizare, School for Startups Romania si Prove PR, si al partenerilor logistici Pensiunea White Horse si Red Bull.

Mediatizarea proiectului este asigurata de The Money Channel, Forbes Romania, Business Woman, Money Express, The Investor, Wall Street, E-finance, Cariere Online, IQAds, Business Cover, BusinessLive.ro, Startups.ro, Revista Evenimentelor, Romania Pozitiva, Edu-Tim, Studentie.ro, Evenimente Studentesti, Lume Buna, Hipo, Business-Edu.ro, Stiri ONG, Studentul.Info, Online Student, Zile si Nopti, Studentie.ro, Academic Link, Bancherul.ro, Best Resource, SMARTfinancial.ro, Smart Branding, Markmedia, studentii.net.

Sustinem si ne sustin: Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), Edmundo, Fundatia LEADERS, Clubul Liderii Mileniului Trei, Business Club, Young Professionals Club, AIESEC Romania, Advice, Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP), Business Organization for Students (BOS), ASCIG, Asociatia Studentilor din Universitatea Bucuresti (ASUB), Asociatia Europeana a Studentilor la Drept (ELSA) , Senatul Studentesc ASE Bucuresti, Inspire Business, VWI ESTIEM.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.