Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Ajutor pentru persoanele din localitățile Rachieri, Pantazi, Pantelimon și Balta Neagră

0

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au organizat marți, 6 aprilie, o amplă acțiune de ajutorare, în cadrul Campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”. Astfel, sute de persoane din județele Prahova și Ilfov au primit încălțăminte. De asemenea, mai multe familii aflate în dificultate au fost sprijinite cu alimente, iar o familie greu încercată a primit 2000 de lei pentru construcția acoperișului casei.

200 de persoane cu posibilități materiale reduse din orașul Pantelimon și localitatea Balta Neagră, ambele din județul Ilfov, precum și localitățile Rachieri și Pantazi, din județul Prahova, au primit articole de încălțăminte din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale. Alte 17 familii aflate în dificultate au primit și produse alimentare de bază.

 DĂNUȚ PRUNĂ, coordonatorul voluntarilor Paraclisul Catedralei Naționale, a declarat: ”Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” continuă să aducă bucurie și speranță persoanelor aflate în dificultate.  De data aceasta am ajuns în două parohii din județul Prahova și în alte două parohii din județul Ilfov, venind în sprijinul a 200 de persoane cărora le-am oferit articole de încălțăminte. Am oferit, de asemenea, alimente de bază pentru 17 familii aflate în dificultate. Aceste familii ne-au fost recomandate de preoții parohi din localitățile vizitate. Campania „Implică-te! Împreună reușim mai mult!” reușește să adune și să unească eforturile a multor oameni, cu scopul de  a veni, împreună, în sprijinul persoanelor vulnerabile. Este, consider eu, și un îndemn pentru oamenii din comunități pentru a acționa împreună, pentru a sprijini familiile cu posibilități materiale reduse aflate în proximitatea acestora.”

Pr. GHEORGHE MARCU, Parohia Pantelimon 3, județul Ilfov  a menționat: “Am primit cu mare bucurie vizita voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale la noi în parohie pentru a ajuta persoanele cu diferite probleme, persoane cu dizabilități, persoane defavorizate, atât fete tinere cât și mamele acestora. Orice ajutor este bine venit pentru aceste persoane greu încercate.”

Pr. GHEORGHE NUȚĂ, Parohia Balta Neagră, județul Ilfov a precizat: “Este un sprijin pe care îl primim constant din partea voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale și foarte important din toate punctele de vedere, atât material cât și spiritual pentru aceste familii. Sunt familii fără posibilități materiale deosebite: o familie monoparentală, precum și familii asistate social.”

 Pr. BOGDAN VASILE VOICA, Parohia Valea Popii, județul Prahova a spus: “Acest sprijin este foarte important datorită faptului că în comunitatea noastră parohială sunt multe cazuri de natură socială, avem enoriași de etnie romă cu astfel de probleme. Ne aflăm în perioada postului mare când milostenia este foarte importantă. În aceste timpuri biserica nu se mai limitează doar la partea liturgică, cu trebuie să își dezvolte activitățile, mai ales cele de natură social-filantropică. Există o mare responsabilitate a parohiilor din punct de vedere social”.

Tot în cadrul acțiunii a fost donată suma de 2000 de lei pentru a sprijini parohia Pantazi din județul Prahova care are în proiect ridicarea unei case pentru o familie monoparentală, foarte săracă.

Pr. LAURENȚIU STĂNESCU, Parohia Pantazi, județul Prahova a spus: “Sprijinim o familie monoparentală, o mamă cu 2 copii: o fetiță de 5 ani, care a fost operată pe cord de două ori, în urmă cu 3 ani și băiatul de 17 ani. Este un proiect pe care l-am început acum 2 ani. Această familie locuiește într-un container in prezent. Inițial am construit în fața acestui container o anexă în care am pus o sobă ca pe timpul iernii să se încălzească anexa și, inclusiv containerul. După ceva timp, împreună cu cătiva tineri din parohie și cu alți omeni inimoși am hotărât să ridicăm o casă nouă pentru această familie. Astăzi, după doi ani și jumătate, am ajuns la acoperiș și urmează să achiziționăm tabla. Cu ajutorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale am completat suma de bani pe cere o aveam pentru a achiziționa tabla și pentru a  finaliza acestă casă cât mai curând”.

De la începutul acestei campanii, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat 270 de acțiuni social-filantropice. Au fost distribuite produse alimentare de strictă necesitate, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, electrocasnice, măști de protecție și cărți de rugăciuni în valoare de aproximativ 540.000 lei.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.