Afla in ce domenii iti poti gasi un job toamna aceasta la Angajatori de TOP

0

In perioada 26-27 octombrie va avea loc editia cu numarul 13 a celui mai mare eveniment de cariera din Romania, Angajatori de TOP. La editia din aceasta toamna sunt asteptati peste 15 000 de persoane cu experienta, studenti si proaspat absolventi.  

Evenimentul va gazdui peste 90 de angajatori, iar in functie de numarul companiilor participante, top 5 cele mai bine reprezentate domenii sunt: IT si telecom, outsourcing (BPO), bunuri de larg consum, financiar-bancar si inginerie. Celelalte domenii prezente la eveniment sunt: farma, retail, audit si consultanta.

1.       IT si Telecom                                     38%
2.       BPO                                                       13%
3.       FMCG                                                   10%
4.       Banking&Finance                            10%
5.       Inginerie                                             7%
6.       Others                                                  22%

In urma unei statistici realizate pe site-ul www.hipo.ro, portalul ce gazduieste evenimentul Angajatori de TOP, celor mai vizualizate domenii de catre candidatii care se afla in cautarea unui job sunt:

 1. Contabilitate, Finante
 2. IT&C
 3. Client service
 4. Marketing
 5. Inginerie&Constructii
 6. Resurse Umane
 7. Banci
 8. Management – Consultanta
 9. Achizitii – Logistica
 10. Vanzari
 11. Relatii Publice
 12. Farmacie, Medicina

Nota Bene!! Topul a fost realizat pe www.hipo.ro in perioada 7 septembrie-7 octombrie

Diversitatea oportunitatilor de cariera, numarul si dimensiunea companiilor participante, cele peste 25 ore de conferinte si workhopuri sustinute de reprezentati ai companiilor prezente, definesc evenimentul Angajatori de TOP ca fiind cel mai mare la nivel national.

“In fiecare an, Ixia este partenera a Targului Angajatori de Top datorita platformei excelente de comunicare pe care o ofera nu numai catre comunitatea de IT, ci si catre intreaga piata a muncii, cu atat mai mult cu cat numarul mare de proiecte de cercetare-dezvoltare aflate in desfasurare in cadrul companiei creeaza permanent pozitii vacante. Ca pondere in cadrul angajarilor din timpul unui an, pozitiile entry-level reprezinta 20%, cele mid-level 30%, iar cele de seniori 50%. In aceasta toamna asteptam noi colegi pentru numeroase pozitii, incepand de la cele de internship si pana la cele de nivel senior, cerintele noastre cuprinzand urmatoarele limbaje si tehnologii: web, C#, C, C++, Java, FPGA sub Windows sau Linux” a declarat Adriana Radu, HR Director, Ixia.

„Prin participarea la targul de joburi “Angajatori de Top” suntem deschisi sa cunoastem persoane entuziaste care doresc sa se implice in activitatea depusa, persoane responsabile, cu standarde etice inalte, care sa intregeasca echipa ProCredit Bank” a declarat Andreea Florescu, Sef Departament Resurse Umane, ProCredit Bank.

In ceea ce priveste profilul candidatului din ce in ce mai des intalnita este tendinta angajatorilor de a urmari pe langa competentele tehnice si nivelul de adaptabilitate la echipa, flexibilitatea si abilitatile de comunicare.

“Planurile noastre curente de recrutare sunt axate preponderent pe posturi de nisa, care necesita in general studii superioare tehnice si experienta anterioara in inginerie sau fabricatie, inclusiv pozitii cu responsabilitati de management proiect si/sau management echipe. Candidatul ideal pentru noi are insa nu doar competente de specialitate solide, dar demonstreaza si deschidere catre multiculturalitate si nou, lucreaza bine in echipa si stapaneste cel putin o limba straina” a declarat Camelia Vaduva – Manager Departament Recrutare si Managementul Carierelor, Grupul Renault Romania.

Cateva dintre companiile care pot fi intalnite in cadrul evenimentului sunt:  McDonald’s Romania, ING Asigurari de Viata, ProCredit Bank, HP, Genpact, JTI, Samsung Electronics Romania, BRD – Groupe Société Générale, Ubisoft, Optaros, Freescale, British American Tobacco,Raiffeisen Bank, Ernst&Young, L’Oreal Romania, Microsoft, Dell, ENEA, Oracle, BCR, Adrem Invest, Endava, Wipro Technologies, Webhelp, Cegeka, Stefanini, Ixia, Computer Generated Solutions, Intel, Bitdefender, TeamNet Collaborate, Bearing Point, Luxoft, Route 66, 1&1 Internet Development, Accenture, Grup Renault Romania, Adecco, Lidl, Vodafone.

Incepand cu data de 8 octombrie pentru mai multe detalii despre evenimentul Angajatori de TOP candidatii
vor putea accesa microsite-ul special creat pe www.hipo.ro

Accesul publicului la eveniment va fi permis vineri 26 octombrie, in intervalul 10:00 – 18:00 si sambata 27 octombrie, in intervalul 10:00 – 17:00, la Sala Palatului, Bucuresti.

Evenimentul Angajatori de TOP este sustinut de partenerii media: RadioZU, CHIP Computers, Cariere, 24FUN, 9am, Wall-street, Business24, Comunicatedepresa.ro, T&T Tehnica si Tehnologie, IQads, HotNews, Romania Libera, Catalog Cursuri, Curierul National, Business-edu.ro, Spectacular, Calendar Evenimente, DoingBusiness.ro, PlayTech.ro, Media IQ, PCWorld, Computer World, HIT.ro, BESTEngineer, Profit360.ro, ISIC.ro Metropotam, RegieLive, Educativa, Start UB, Studentie si Ziare.com.

Angajatori de TOP este organizat de Catalyst Solutions, companie specializata in dezvoltarea de solutii pentru recrutarea de candidati cu potential. Catalyst Solutions sustine companiile in construirea unui brand de angajator puternic pentru candidati talentati care sa contribuie la cresterea organizatiilor lor. Printre solutiile aplicate pentru identificarea si selectia tinerilor cu potential se numara: proiectul Career Innovation Week, Consulting Days si Top Talents Romania, publicatiile anuale „Ghidul Angajatorilor” precum si portalul de cariera www.hipo.ro

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.