Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

„ADMIS pe piaţa muncii”: s-a deschis prima serie de cursuri de calificare în regiunea Sud Muntenia

0

În cadrul proiectului „ADMIS pe piaţa muncii”, azi, 31 iulie 2014, s-a deschis prima serie de cursuri de (re)calificare adresate persoanelor de etnie rromă din regiunea Sud Muntenia, în următoarele meserii: Lucrător în comerţ, Lucrător finisor în construcţii, Baby sitter şi Lucrător în alimentaţie – ajutor de ospătar.

DSCN0237

Cursurile se desfăşoară în loc. Răzvani, jud. Călăraşi şi sunt susţinute de experţi formatori din cadrul Fundaţiei pentru Învăţământ.

Toate cele 4 grupe sunt formate din persoane de etnie rromă, înregistrate în grupul ţintă al proiectului, care au trecut prin etapa de informare şi consiliere vocaţională. În urma finalizării cursurilor, beneficiarii vor obţine câte un certificat recunoscut la nivel naţional şi internaţional, precum şi sprijin în găsirea unui loc de muncă.

Urmează a se organiza şi alte cursuri în regiunea Sud-Muntenia, precum: Lucrător pentru estetica şi igiena corpului omenesc, Lucrător finisor în construcţii, Măcelar, Agent de curăţenie clădiri şi mijloace de transport.

Despre proiectul „ADMIS pe piaţa muncii”

Proiectul “ADMIS pe piaţa muncii Construirea unui model complex de integrare profesională a persoanelor de etnie rromă din regiunile BI, NV, SE şi SM, în vederea îmbunătăţirii accesului acestora pe piaţa muncii”, se adresează persoanelor de etnie rromă din regiunile Bucureşti Ilfov, Nord Vest, Sud Est şi Sud Muntenia. Proiectul este implementat de Asociaţia pentru Formare în Domeniul Securităţii Private, în parteneriat cu Fundaţia pentru Învăţământ şi Centrul de Consultanţă şi Studii Europene. Serviciile oferite gratuit sunt: informare, consiliere vocaţională, formare profesională, mediere şi plasare pe piaţa muncii. Cod proiect: POSDRU/165/6.2/S/143183.

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.