„ADMIS pe piaţa muncii”: s-a deschis prima serie de cursuri de calificare în regiunea Sud Muntenia

0

În cadrul proiectului „ADMIS pe piaţa muncii”, azi, 31 iulie 2014, s-a deschis prima serie de cursuri de (re)calificare adresate persoanelor de etnie rromă din regiunea Sud Muntenia, în următoarele meserii: Lucrător în comerţ, Lucrător finisor în construcţii, Baby sitter şi Lucrător în alimentaţie – ajutor de ospătar.

DSCN0237

Cursurile se desfăşoară în loc. Răzvani, jud. Călăraşi şi sunt susţinute de experţi formatori din cadrul Fundaţiei pentru Învăţământ.

Toate cele 4 grupe sunt formate din persoane de etnie rromă, înregistrate în grupul ţintă al proiectului, care au trecut prin etapa de informare şi consiliere vocaţională. În urma finalizării cursurilor, beneficiarii vor obţine câte un certificat recunoscut la nivel naţional şi internaţional, precum şi sprijin în găsirea unui loc de muncă.

Urmează a se organiza şi alte cursuri în regiunea Sud-Muntenia, precum: Lucrător pentru estetica şi igiena corpului omenesc, Lucrător finisor în construcţii, Măcelar, Agent de curăţenie clădiri şi mijloace de transport.

Despre proiectul „ADMIS pe piaţa muncii”

Proiectul “ADMIS pe piaţa muncii Construirea unui model complex de integrare profesională a persoanelor de etnie rromă din regiunile BI, NV, SE şi SM, în vederea îmbunătăţirii accesului acestora pe piaţa muncii”, se adresează persoanelor de etnie rromă din regiunile Bucureşti Ilfov, Nord Vest, Sud Est şi Sud Muntenia. Proiectul este implementat de Asociaţia pentru Formare în Domeniul Securităţii Private, în parteneriat cu Fundaţia pentru Învăţământ şi Centrul de Consultanţă şi Studii Europene. Serviciile oferite gratuit sunt: informare, consiliere vocaţională, formare profesională, mediere şi plasare pe piaţa muncii. Cod proiect: POSDRU/165/6.2/S/143183.

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează