Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Actorul Marcel Iureș, violonistul Alexandru Tomescu și Corul de Cameră ”Preludiu” într-un concert caritabil extraordinar în favoarea tinerilor cu dizabilități

0

Actorul Marcel Iureș, Alexandru Tomescu și Corul de Cameră „Preludiu” s-au alăturat inițiativei Fundației Dezvoltarea Popoarelor de a crea locuri de muncă pentru tinerii cu dizabilități din București. Evenimentul a fost prezentat de jurnalista Livia Dilă, ambasadoarea Fundației Dezvoltarea Popoarelor.

Spectacolul  a avut loc joi 19 ianuarie la Catedrala Sfântul Iosif din Bucuresti, acolo unde 500 de persoane au venit  pentru a-l asculta pe Alexandru Tomescu și celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu, și piesele din repertoriul național și internațional interpretate cu un talent desăvârșit de Corul de Cameră „Preludiu”, dirijat de maestrul Voicu Enăchescu. Momentul a fost unul foarte emoționant prin prezența tinerilor beneficiari ai proiectelor fundației și filmul despre aceștia realizat de Alexandru Iureș, fiul renumitului actor. Marcel Iureș a vorbit publicului despre compasiunea față de aproapele aflat în nevoie, cea care l-a determinat să se implice să ajute acești tineri încă de pe vremea când erau copii și le povestea cum se fac trucajele în filme.

La eveniment au participat Înalt Preasfinția Sa Episcopul Auxiliar Cornel Damian și Excelența Sa Ambasadorul Italiei domnul Mario Cospito. Au fost prezentți și o parte din tinerii beneficiari ai FDP care au oferit invitaților speciali tablorui tip fresca realizate chiar de ei în cadrul atelierului protejat.

Concertul a fost organizat de Fundația Dezvoltarea Popoarelor în parteneriat cu Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”,  cu sprijinul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București și cu sprijinul sponsorilor: UniCredit Consumer Financing și Just4advertising.

Fondurile strânse în cadrul evenimentului, care s-au ridicat la 11.000 lei vor contribui la crearea de locuri de muncă în cadrul atelierelor protejate gestionate de  FDP în favoarea a 8 tineri cu dizabilități din București.

Fundația Dezvoltarea Popoarelor este o organizație non-guvernamentală, non-profit, înființată în anul 1996, a cărei misiune este de a oferi oportunităţi socio-educative şi de integrare profesională persoanelor aflate în situaţie de risc social, în special copiilor şi tinerilor. Mai multe informații despre organizație pot fi obținute accesând site-ul www.fdpsr.ro


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.