Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Actiune reusita la Grecesti, in judetul Dolj

0

 ”Viitorul unei naturi ocrotite pas cu pas, nu schingiuite pom cu pom, început în DOLJ  în anul 2015 prin implicarea iniţiativei Plantăm fapte bune în România, continuă și astăzi. Peste 500 de voluntari au plantat împreună mai mult de 15.000 de puieți în comunele Grecești și Rojiște, adică au plantat împreună fapte bune care nu vor rămâne nerăsplătite. Cei 12.500 de puieți sădiți la Grecești vor reduce riscul de alunecări în zonă. Pe de altă parte, cei 2.773 de puieți plantați la Rojiște vor crea, în timp, parazăpezi naturale, adevărate perdele de protecție. Vor fi locuri ce vor prinde viață. Și nu va fi doar o șansă pentru natură, ci și una pentru noi înșine de a învăța din greșelile trecutului, de a ocroti bunurile prezentului și de a construi corect viitorul!”, mărturiseşte Marlena Melinescu, coordonator judeţean Dolj.

plantam01

În data de 19 noiembrie, „Plantăm fapte bune în România”  a acţionat în 7 din cele 9 judeţe anunţate (acţiunea din Harghita a avut loc în data de 12 noiembrie, iar cea din Timiş a fost amânată pentru primăvara anului viitor, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile care au dus la inundarea suprafeţei respective).

La nivel naţional  aproape 4.100 de voluntari au împădurit în data de 19 noiembrie o suprafaţă de peste 42.2 hectare, în cele 8 judeţe menţionate. Numărul de puieţi plantaţi este de 92.743.

Pe pagina de Facebook a iniţiativei https://www.facebook.com/PlantamFapteBuneInRomania/  pot fi găsite imagini și alte materiale din timpul acțiunii de împădurire, căutând   #plantamfaptebune.

Voluntarii participanţi vor primi în urma activității de plantare sau de organizare o diplomă Green Endorsement, recunoscută în CV de peste 30 de companii de renume.

Acţiunea din 19 noiembrie a fost realizată cu sprijinul următorilor parteneri instituţionali: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Romsilva, Jandarmeria Română şi Administraţia Naţională a Peniteciarelor. Asociația CREȘTINI a fost organizatorul inițiativei în județul Dolj. Partenerii locali au fost: Direcția Silvică Dolj, Primăria Greceşti,  Primăria Rojişte, Universitatea din Craiova – Facultatea de Agronomie, Universitatea din Craiova – Facultatea de Horticultură, Agenția pentru Protecția Mediului Dolj, Asociația San-Eco-Med şiȘcoala Postliceală Ecologică “Sfântul Vasile” Craiova.

Sponsorii acţiunii au fost: UniCredit Bank, UniCredit Leasing, Kaufland  România, Dedeman, Renania, CA Immo, FAN Courier, Coca-Cola HBC Romania şi Tibbett Logistics.

Au participat cu voluntari: Asociația Creștini – Craiova, DB Schenker, Unicredit Leasing, Netrom, Hella, Ford, Unicredit Bank, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” al județului Dolj, Agenția pentru Protecția Mediului Dolj, Universitatea din Craiova – Facultatea de Agronomie – Silvicultură, Universitatea din Craiova – Facultatea de Horticultură, Școala Postliceală Ecologică „Sf. Vasile” Craiova, Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Dragășani, Societatea Studenților Mediciniști – Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova, Școala Postliceală sanitară SAN-ECO-MED Craiova, Școala Gimnazială Grecești,  Școala Gimnazială Rojiște, Eco Școala Gimnazială “Nicolae Romanescu”, Eco Școala Gimnazială Coșoveni,  Eco Școala Gimnazială “Sf. Dumitru”, Eco Grădinița “Nicolae Romanescu, Eco Grădinița “Dumbrava minunată”, şi Liceul „Matei Basarab”- Craiova.

În data de 19 noiembrie am schimbat în bine soarta pădurilor din România.

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.