Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

Acţiune de împădurire în comuna Tigveni, sâmbătă, 5 noiembrie 2011

0

Sâmbătă, 5 noiembrie 2011, Mişcarea „Plantăm fapte bune în România” derulează acţiune de împădurire în comuna Tigveni

Sâmbată, 5 noiembrie, va avea loc a doua acţiune de împădurire organizată în această toamnă în cadrul mişcării „Plantăm fapte bune în România!”. Va fi împădurit aproximativ 1 hectar în comuna Tigveni.

În acest weekend se anunţă participarea a 350 de voluntari din localitatea Tigveni, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean şi din companiile Provident, Dr. Oetker, Holcim-Ecovalor, Adobe, Danone, Orange şi Asociaţia Hidroterapia Bucureşti. Aceștia se vor alătura iniţiativei atât în acţiunea de plantare a puieţilor, cât şi la acţiunile de completare şi întreţinere a puieţilor pe următorii ani, până la declararea stării de masiv.

Voluntarii vor planta 4.000 de puieţi de gorun şi frasin, potrivit proiectului tehnic elaborat de Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice Piteşti. Terenul ce urmează a fi împădurit este teren degradat, cu o înclinaţie de 18 grade, prezentând astfel şi un risc de alunecare.

Terenul aparţine domeniului public al Consiliului Local Tigveni, iar acţiunea se face cu acordul și angajamentul Consiliului Local și al Primăriei Tigveni de a lua parte la creșterea și îngrijirea unei păduri noi.

Mişcarea este reprezentată la nivel judeţean de Grupul pentru Educaţie şi Ecologie Argeş, iar la nivel naţional de Asociaţia EcoAssist din Bucureşti. Partenerii instituţionali din judeţul Argeş sunt Instituţia Prefectului Argeş, Consiliul Judeţean Argeş şi Direcţiei Silvică Argeş.

În data de 29 octombrie a avut loc prima acţiune de împădurire a mişcării „Plantăm fapte bune în România”  în localitatea Armăşeşti, judeţul Ialomiţa. În noiembrie, pe lângă plantarea din judeţul Argeş, acţiuni similare vor avea loc în localităţile Tăureni (judeţul Mureş), Ardud (judeţul Satu Mare) şi Livezile şi Dudeştii Vechi (judeţul Timiş).

Despre Mişcarea Naţională de Împădurire „Plantam fapte bune în România”

Iniţiativă a societăţii civile tinere din Romania, bazată pe voluntariat, „Plantăm fapte bune în România” este programată a se derula în ţara noastră pe o perioadă de 5 – 7 ani şi include acţiuni de conştientizare, de cartare şi de plantare pe terenuri care în prezent nu sunt incluse în fondul forestier, monitorizarea plantărilor şi efectuarea de lucrări de întreţinere până la reuşita finală. În această perioadă se urmăreşte plantarea a 300 de ha şi întreţinerea acestora. În această toamnă ale organizatorii iniţiativei „Plantăm fapte bune in Romania” vor demara acţiuni de împădurire în 6 judeţe. Astfel, vor avea loc plantări pe terenuri care nu au mai fost împădurite până în prezent şi se află în domeniul public al consiliilor locale partenere. Speciile de arbori ce vor fi plantate vor fi stabilite în baza studiilor tehnice realizate de către experţi.

Mişcarea naţională de împădurire „Plantăm fapte bune în România!” http://plantamfaptebune.ro/ este iniţiată de Asociaţia EcoAssist, aceeaşi care anul trecut a finalizat campania de curăţenie naţională Let’s Do It, Romania!.

Despre autor

avatar

Înființată în 2008, EcoAssist are drept misiune generarea unei mișcări sociale în domeniul protecției mediului care implică, în primul rând, voluntarii. “Impactul proiectelor realizate prin EcoAssist a dus la mobilizarea unui număr mare de oamenii, iar eu am crezut întotdeauna că oamenii care petrec timp în folosul comunității sunt exact oamenii de care România are nevoie”, mărturisește Liana Buzea, fondator EcoAssist. “Plantăm fapte bune în România” este inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat, aflată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României și începută de EcoAssist în 2011, Anul internațional al pădurilor și Anul European al voluntariatului. Misiunea inițiativei este aceea de a crește și proteja păduri. Din portofoliul EcoAssist, mai fac parte, alături de “Plantăm fapte bune în România” și ale proiecte. EcoAssist este inițiatorul și reprezentantul legal al primei ediții a "Let's Do It, Romania!" – mișcarea internațională de curățarea țării într-o singură zi, prin implicarea societății civile, a cetățenilor și a autorităților, “Salvați Spațiile Verzi”, campanile națională de advocacy și lobby pentru legislația spațiilor verzi sau “Broșura ECO”, ce a avut drept obiectiv promovarea ecologiei în București.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.