Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

A doua ediție a atelierului de scriere creativă „Rev de Pov”

0

Revista de Povestiri organizează o nouă ediție a atelierului de scriere creativă susținut de Florin Iaru și Marius Chivu.

 

Prima ediție, din toamna anului trecut, a antrenat 16 cursanți, prin feedbackul cărora a fost recunoscută valoarea proiectului. Cele mai bune texte scrise pe parcursul atelierului vor putea fi citite în numărul 10 al Revistei de Povestiri, care se va lansa pe 13 februarie de la 19:00 în Music Club.

revdepov-atelier

Ce spune Marius Chivu despre experiența ediției din toamnă:

Atelierul mi-a oferit șansa să cunosc cîțiva oameni talentați, cu care am avut cursuri animate și pline de idei (care, uneori, se terminau noaptea tîrziu la bere), care au scris în timpul atelierului povestiri foarte bune și în al căror viitor literar eu chiar cred. Cu cîțiva dintre ei deja am colaborat implicîndu-i, împreună cu Florin, în experimentul romanului colectiv Moș Crăciun & Co. Ce motiv mai bun să continuăm!?

Cei care vor să învețe cum să scrie mai bine, cum să-și descopere și să-și rafineze stilul, sunt ademeniți să candideze cu o povestire de maximum 6000 de semne pînă la 1 martie. Cei doi coordonatori vor alege cele mai bune 15-20 de texte, iar autorii lor vor fi invitați să participe la cele 16 ședințe ale atelierului, care vor avea loc în martie și aprilie, dacă locuiesc în București. Candidații din celelalte orașe vor fi notați separat și vor afla dacă ar fi intrat sau nu, iar în funcție de numărul lor, organizatorii vor ști dacă e oportună crearea unui atelier în afara capitalei.

Florin Iaru crede că atelierul are și un fel de misiune:

Caragiale deplîngea faptul că romînul (s-a născut poet, dar) nu ştie și nici nu învaţă să scrie.

Cine îşi face ochii roată peste literatura romînă actuală nu poate să nu remarce imensa, dezesperanta ei sărăcie. Nu avem prozatori. Literatura romînă e făcută numai din excepţii. Şi din mulţi autodidacţi care înţeleg prea vag ceea ce scriu ei înşişi, necum ceea ce scriu alţii. Ce am constatat la primul curs a fost pofta nebună de a scrie literatură. A fost suficient să pun întrebările corect. Răspunsurile au venit singure. Talentul vine de acasă.

Mai multe detalii despre înscriere, structură, cost și teme abordate găsiți aici

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.