8 ore peste program Ploiești: Termenul pentru înscrierea ONG-urilor din Prahova se prelungește

0

 „8 hours overtime for a good cause” este o întâlnire de lucru între profesioniști din diferite domenii și ONG-uri care necesită consiliere profesională pentru o mai bună desfășurare a activităților și pentru creșterea capacității organizației. În loc să cerem bani pentru cauzele din comunitate, cerem profesioniștilor să doneze o seară din timpul lor și ceea ce au mai de valoare – experiența profesională. Echipele de voluntari pot fi specialiști în  marketing, comunicare, vânzări, juridic, IT sau management.

ONG-urile prahovene au ocazia să aplice pentru a se înscrie în program cu o problemă care poate fi rezolvată de profesioniști într-un anumit domeniu, spre exemplu: campania de comunicare pentru o tabără de tinere, etc.

8 ore peste program pentru o cauza buna

Voluntarii profesioniști prezenți la întâlnirea de lucru „8 ore peste program pentru o cauză bună” nu vor susține traininguri, ci vor lucra în echipe de 3-5 persoane timp de 8 ore, pentru a rezolva problemele propuse de ONG-urile locale.

Din dorința de a oferi cât mai multor ONG-uri din Prahova șansa de a pune pe masa de lucru a voluntarilor profesioniști problemele cu care se confruntă în practica de zi cu zi, anunțăm prelungirea cu o săptămână a termenului de primire a aplicațiilor, de la data inițială de 8 februarie ora 23:59, la data de 15 februarie ora 23:59.

Formularul de aplicație poate fi accesat aici: http://bit.ly/formularcauze8ore

Fundația Comunitară Prahova s-a alăturat mișcării internaționale „8 ore peste program pentru o cauză bună” din dorința de a promova și valorifica voluntariatul profesionist. Aducem împreună experții din comunitatea noastră în beneficiul ONG-urile locale, oferim ploieștenilor o seară de lucru atipică, stăm peste program, pentru a face lumea din jurul nostru mai frumoasă.

Fundația Comunitară Prahova, va selecta, împreună cu un juriu independent din comunitatea locală, între 3 și 5 proiecte. (ploiesti.8-i.ro).

În 2014, evenimentul s-a desfășurat simultan în 16 orașe din lume. În București, evenimentul  s-a desfășurat pentru prima dată în anul 2014 și a adunat 9 echipe de voluntari specialiști care au rezolvat 9 teme punctuale propuse de organizații non-profit. Implicarea voluntară a facilitatorilor, voluntarilor și a organizațiilor a însumat peste 600 de ore, adică 15 săptămâni de lucru ale unui angajat cu normă întreagă. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată acum zece ani la Amsterdam.

Pentru mai multe informații despre 8 hours overtime for a good causehttp://www.8-i.ro/

Fundaţia Comunitare Prahova unește cauzele care contează cu oamenii cărora le pasă, din dorința de a îmbunătăţi viaţa locuitorilor judeţului Prahova. Fundaţia Comunitară Prahova este o organizaţie susţinută prin Programul Naţional de Fundaţii Comunitare (www.fundatiicomunitare.ro), iniţiat şi coordonat la nivel naţional de către Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (www.arcromania.ro) în parteneriat cu Fundaţia pentru Parteneriat (www.repf.ro) şi cu Fundaţia PACT (http://fundatiapact.ro/), finanţat de Fundaţia Charles Stewart Mott (www.mott.org), Central and Eastern European Trust (www.ceetrust.org) şi Fundaţia Româno-Americană (www.rafonline.org).

Pentru mai multe detalii, vizitați: www.fundatiacomunitaraprahova.ro.

 

Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează