Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

8 familii din Ploieşti vor avea un nou start în viaţă datorită echipei P&G România

0

În cadrul parteneriatului pe care Procter & Gamble România îl are, de trei ani, cu organizaţia Habitat for Humanity România, compania a sprijinit, la începutul lunii iunie, construirea a doua cvaduplexuri în Ploieşti, în care vor locui opt familii cu venituri modeste. Astfel, 40 de voluntari, angajaţi ai P&G, au decis sa îşi dedice o zi pentru a pune parchet şi a da cu glet, continuând munca începută anul trecut de cei 100 de colegi ai lor care au turnat fundaţia construcţiei.

PG_Habitat For Humanity2

„Susţinerea comunităţii face parte din ADN-ul P&G. Suntem deja în al treilea an în care echipa noastră este alături de familiile nevoiaşe, atât prin acţiuni de voluntariat ale colegilor, dar şi prin alte forme de sprijin constând în donatii de produse, dar şi alte resurse de ajutor”, declară Cornelia Sofronie, Communications Manager la P&G.

Video: Voluntari P&G în acţiune pe şantierul Habitat for Humanity https://youtu.be/lT9xvlGMjJw

Uitându-te la casa care este aproape gata să-şi primească locatarii, nu ai spune că nu este opera mâinilor unor meseriaşi; unde mai pui că în fiecare colţişor simţi ceva în plus, fără preţ: fiecare perete a fost ridicat şi finisat cu mult suflet… Sufletul acelor voluntari care prin pasiunea şi munca lor au încercat să ofere şansa unui nou început unor familii cu venituri mici. Cot la cot cu angajaţii Procter & Gamble au lucrat chiar familiile care vor beneficia de aceste case, care înseamnă pentru ele şi pentru copiii lor şansa la o viaţă în care îşi găsesc locul visele şi cuvântul “acasă”. Mihaela, unul dintre beneficiari, are trei copii, de 11, 4 şi 3 ani. Locuieşte într-un apartament de două camere cu familia fratelui soţului său. Opt suflete împart 54 de mp, situaţie care se va schimba în câteva luni, când se vor muta în casa lor şi îşi vor adăposti speranţele şi viitorul într-un spaţiu nou şi curat. “Speranţa mea aici este. Încă nu îmi vine să cred că mi s-a îndeplinit acest vis, în parte datorită efortului făcut de echipa P&G pentru mine şi familia mea”, spune Mihaela.
Ca ea, în Romania sunt alţi 5 milioane de oameni care nu au un loc pe care să-l numească “acasă” sau care locuiesc în condiţii care le pun în pericol sănătatea şi educatia, lor fiindu-le dedicate eforturile Habitat for Humanity, cu sprijinul companiilor şi al voluntarilor dispuşi să facă o faptă bună.

„Munca voluntarilor P&G şi susţinerea companiei, de care ne bucurăm deja de mai mulţi ani în România, sunt un model privind modul în care o afacere se poate implica în îmbunătăţirea vieţii comunităţii în care aceasta se dezvoltă”, apreciază Loredana Morodan, Coordonator Dezvoltare Resurse şi Comunicare la Habitat for Humanity România.

La nivel internaţional, colaborarea P&G cu Habitat for Humanity este una deja tradiţională. Începută încă din anul 2004, în cadrul său peste 2.000 de voluntari ai companiei au lucrat pe şantierele din întreaga lume pentru eradicarea locuirii în conditii saracacioase, sprijinind astfel peste 12.000 de familii din 18 ţări.
P&G contribuie la îmbunătăţirea vieţii a aproximativ 5 milioane de consumatori din întreaga lume prin portofoliul său de mărci de calitate. Cele mai cunoscute mărci ale companiei sunt Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Fairy®, Gillette®, head&shoulders®, Lenor®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, Tide®. P&G este prezent în peste 70 de ţări.

Video: Voluntari P&G în acţiune pe şantierul Habitat for Humanity

Despre autor

avatar

Bun venit pe platforma de informație și educație pozitivă, RomâniaPozitivă.ro! Avem pentru tine peste 30 000 de exemple de Bine despre România de la peste 30 de autori și colaboratori încă din 2006. Susținem și programe educaționale în diverse tematici și am lucrat cu aproape 10 000 de participanți în ultimii 20 de ani. La acest cont de autor publicăm articole, comunicate de presă, opinii și imagini pe care le primim de la colaboratori și parteneri, dar selectăm acele date care se potrivesc cu ceea ce dorim să promovăm pe platforma noastră. De Bine despre România.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.