Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

77 DE ANI la Muzeul Satului. VEZI PROGRAMUL DE ANIVERSARE!

0

ANIVERSAREA MUZEULUI SATULUI – 77 DE ANI* 

17 – 19 mai 2013 

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 17-19 mai 2013 evenimentul ANIVERSAREA MUZEULUI SATULUI – 77 DE ANI.

Cu acest prilej, sunt sărbătoriţi cei 77 de ani de la înfiinţarea Muzeului Satului, precum şi ctitorii săi,

Dimitrie Gusti şi Şcoala Sociologică de la Bucureşti şi Gheorghe Focşa.

De asemenea, anul 2013 este anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

La ceas aniversar, Muzeul Satului v-a pregătit un buchet de evenimente:

muzeul satului 2013

Vineri, 17 mai

ZIUA MUZEULUI SATULUI

Program dedicat ctitorilor Muzeului Satului, lăcaş de cultură devenit o emblemă de identitate naţională şi un reper cultural internaţional, prilej de descoperire şi cunoaştere a istoriei şi patrimoniului muzeului. 

Evenimentul se încadrează într-un şir de acţiuni organizate de muzeu în scopul educării tinerilor şi readucerii în conştiinţa colectivă a activităţilor legate de strategia de dezvoltare a muzeului, de la înfiinţare şi până astăzi, precum şi organizarea şi promovarea acestui program în contextul expoziţiei permanente în aer liber (expoziţii, demonstraţii ale meşterilor populari, spectacole muzicale, coregrafice, de teatru şi poezie, lansări de carte.

 

18.00 – 19.00 – Concert extraordinar Harry Tavitian

Sâmbătă, 18 mai

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A MUZEELOR

DUPĂ-AMIAZA MUZEULUI SATULUI

Program european coordonat de Direcţia Muzeelor din Franţa destinat publicului larg pentru cunoaşterea şi descoperirea colecţiilor muzeului.

În România programul este coordonat de Reţeaua Naţionala a Muzeelor din România (RNMR).

Din motive de protejare a patrimoniului, Muzeu Satului a adaptat programul sub genericul

După-amiaza Muzeului Satului.

Programul cuprinde: micro-expoziţii, spectacole de muzică şi poezie, lansări de carte, teatru, ateliere de creaţie interactive, team-building-uri, concursuri, programe de socializare etc.

SÂMBĂTA DE BASM – POVEŞTI NEMURITOARE

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi Clasa 1 E vă invită în fiecare sâmbătă, începând cu data de 13 aprilie 2013, ora 11.00, la programul cultural educativ Sâmbăta de basm.

Într-o reţetă prietenoasă, poveştile copilăriei prind viaţă, cei mici fiind provocaţi să descopere, să citească şi să îşi imagineze finalul! Şi totul se întâmplă în minunatul decor din „satul bunicilor” – Muzeul Satului.

18.00 – 19.00 – Concert extraordinar Tudor Ungureanu şi Ansamblul Ştefan Vodă

Căpriana, Republica Moldova

19.00 – 21.00 – Expoziţie de fotografie realizată în colaborare cu Galeria 25

–  “RASARIT ŞI a’SFINŢIT” Aleea Călăreţilor – Kiseleff, 28 – 30

Duminică, 19 mai

ZIUA SATULUI ROMÂNESC

TUDOR ARGHEZI – 133 de ani de la naşterea marelui poet.

Evenimentul este organizat cu ocazia împlinirii a 133 de ani de la naşterea marelui poet.

Programul cuprinde momente de muzică, poezie, medalioane de prezentare.

 

18.00 – 19.00 – Concert extraordinar Adrian Naidin

17 – 19 mai 2013

Expoziţie de icoane pe lemn şi pe sticlă în sprijinul Anului omagial dedicat Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena

Anul 2013 este declarat Anul omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, la împlinirea a 1700 de ani de la Edictul de toleranţă religioasă de la Milano (313).

Astfel, pe parcursul a trei zile, vizitatorii vor avea ocazia să participe la ateliere interactive ale meşterilor populari, să viziteze expoziţii cu tematici diverse, să asculte muzică populară românească dar şi muzica etniilor, muzică clasică şi muzică bizantină.

Mulţumim sponsorilor şi partenerilor:

BRD Groupe Societe Generale

Jurnalul Naţional, Agerpres, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Şapte Seri, City TV, Cocor Media Channel, Calendar Evenimente, Bucharest Herald, Online Gallery, Clasa 1 E, Teatrul Zurli, The Epoch Times, Trinitas TV

RNMR, AMALR, UNESCO, SAHIA FILM

 

Mai multe informaţii precum şi desfăşurătorul zilelor 17 – 19 mai:

Biroul Relaţii Publice: 021 317 91 03/ int. 143, 178,191.

www.muzeul-satului.ro

https://www.facebook.com/pages/Muzeul-National-al-Satului-Dimitrie-Gusti/151598721549409?fref=ts

http://muzeul-satului-dimitrie-gusti.blogspot.ro/

http://copilaria-la-muzeul-satului.blogspot.ro/

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.