Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

75 de noi locuri de muncă pentru persoane din grupuri vulnerabile

0

A avut loc conferința de lansare a proiectului ”S.E.S. – Să Evoluăm Sustenabil” care își propune înființarea a 11 structuri de economie socială în cadrul regiunilor București-Ilfov, Sud-Est, Centru și Sud-Muntenia, prin care se vor oferi 75 de noi locuri de muncă persoanelor din grupuri vulnerabile.

Proiectul se desfășoară în perioada octombrie 2014 – septembrie 2015 și reunește în parteneriat șase organizații non-profit din România și Grecia cu scopul de a crea noi servicii și oportunități de (re)integrare socio-profesională pentru persoane cu dificultăți de integrare pe piața muncii.

Grupul țintă al proiectului este format din 132 de persoane expuse situațiilor de excludere și marginalizare socială, între care persoane de etnie romă, persoane cu dizabilități, familii monoparentale, persoane afectate de sărăcie, care trăiesc din venitul minim garantat și tineri care provin din instituții de protecția copilului.

poza 1

”S.E:S. – Să Evoluăm Sustenabil este un proiect care propune un model de dezvoltare. O dezvoltare la care are acces orice persoană, oricât de vulnerabilă este, o persoană care vrea să muncească pentru a se întreține și a-și susține familia.

Vom crea, prin intermediul Asociației C4C – Communication for Community și al celorlalte organizații partenere, 11 structuri de economie socială, majoritar situate în mediul rural, firme noi sau activități economice în cadrul organizațiilor, afaceri mici aproape de beneficiari, care vor însemna 75 de locuri de muncă. Ne așteptăm ca aceia care vor lucra în aceste afaceri să fie și acționari, să împartă responsabilitatea și grija pentru un viitor sustenabil. Oamenii pentru care am proiectat aceste afaceri sunt tineri de peste 18 ani care au ieșit din sistemul de stat, mame singure, părinți cu mulți copii, victime ale violenței în familie.

Și, pentru că în calitate de antreprenor social te poți simți descurajat și stingher în societatea noastră, ne-am unit în acest proiect șase parteneri cu expertiză variată în încercarea de a echilibra rezultatele financiare cu cele de impact social!

Facem un pas împreună pentru un viitor în care dimensiunea socială a antreprenoriatul devine o realitate și oferă soluții de viață mai bună în orice comunitate”, a declarat Daniela Vișoianu, Managerul de Proiect ”S.E:S. – Să Evoluăm Sustenabil”.

Prin implementarea proiectului, persoanele din grupul țintă vor fi angajate în forme de ocupare inovatoare, cu valoare socială și vor dobândi cunoștințe și abilități specifice atât la nivel personal, cât și profesional, contribuind la creșterea nivelului de trai. Cele șase asociații partenere vor dezvolta o nouă expertiză antreprenorială și, prin intermediul schimbului transnațional de experiențe și bune practici, vor contribui la gestionarea eficientă a structurilor de economie socială nou înființate.

Asociațiile partenere în proiectul ”S.E.S. – Să Evoluăm Sustenabil” sunt:

Asociația C4C – Communication for Community – www.c4c.ro

Confederația Națională a Persoanelor cu Dizabilități din Grecia – http://www.esamea.gr

Asociația Națională pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România – http://www.protectia-consumatorilor.ro

Centrul Parteneriat pentru Egalitate – http://www.cpe.ro

Institutul Român pentru Dezvoltare Sustenabilă – http://irds.ro

Asociatia 4Career – http://4career.ro

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.