Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

675 de copii și tineri au primit asistență în Centrul Social “Sfântul Lazăr”

1

Din 2002 și până astăzi,

675 de copii și tineri au primit asistență în Centrul Social “Sfântul Lazăr

București: Organizația Umanitară CONCORDIA a organizat pe data de 23 iunie 2011 Ziua Porților Deschise la Centrul Social “Sfântul Lazăr”. Astfel, cei care au dorit să afle cum acest ONG reușește să convingă tinerii din stradă că au șansa la o viață normală au participat joi la acest eveniment.

Centrul Social “Sfântul Lazăr” este deschis din decembrie 2002, iar de atunci au beneficiat de asistență socială, medicală și psihologică 675 de tineri și copii ai străzii. Pentru a le oferi copiilor și tinerilor de pe stradă asistența și implicarea de care au nevoie, Organizația Umanitară CONCORDIA a avut cheltuieli  în acești aproape 9 ani de 1.134.00 Euro. Sponsorii acestui ONG și autoritățile locale au ajutat permanent Organizația Umanitară CONCORDIA. Primaria sectorului 1 ne-a pus la dispoziție spațiul necesar pentru acest centru.

Din 2002, Centrul Social „Sf. Lazăr” reprezintă primul contact al organizației cu copiii și tinerii veniți din stradă, iar din cei 675 de tineri care au intrat în această organizație, 47% au trecut în alte etape: la alte case sociale, dar și în apartamente pentru tinerii asistați sociali, 12% au fost reintegrați în familie, 11% sunt deja independenți.

Rezultatele Centrului Social “Sfântul Lazăr” sunt în linie cu obiectivele stabilite, tinerii reintegrați au șansa la o viață normală, iar Organizația Umanitară CONCORDIA speră ca numărul acestora să fie în permanentă creștere.

Centrul Social “Sfântul Lazăr”:

A fost deschis în decembrie 2002 și reprezintă primul contact al organizație  cu copiii și tinerii veniți din stradă, un loc în care ei pot găsi oricând îndrumare, îngrijire medicală, îmbrăcăminte, mâncare, un loc de dormit.

Centrul funcționează ca adăpost de noapte și centru de tranzit, tinerii fiind ocrotiți printr-un program rezidențial până la integrarea familială sau includerea într-un program de reintegrare socială. La centrul “Sf. Lazăr”, care are o capacitate de 80 de locuri, tinerii primesc asistență socială de urgență și beneficiază de alfabetizare, terapie ocupațională și consiliere. Decizia de a merge mai departe, într-una din casele sau apartamentele noastre sociale, de a se înscrie în Școala de meserii CONCORDIA, sau de a se întoarce la viața de pe stradă, le aparține în totalitate lor: ușile casei “Sf. Lazăr” rămân deschise!

Organizația Umanitară CONCORDIA:

Este o organizaţie umanitară, neguvernamentală, apolitică şi non-profit, care are ca obiectiv recuperarea şi reintegrarea socială, şcolară şi familială a copiilor şi tinerilor care provin din familii dezorganizate, defavorizate social sau direct din stradă.

În prezent, CONCORDIA adăposteşte peste 400 de copii şi tineri, organizaţi în grupuri de tip familial de câte 8-12 copii, în casele şi locuinţele sociale pe care le administrează în Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii-Rahtivani (judeţul Prahova). Acestora li se adaugă cei 200 de copii ai străzii din programul de asistenţă stradală în cadrul Centrului Social „Sf. Lazăr”, din Bucureşti.

De toţi aceştia, se ocupă cu dedicaţie peste 170 de angajaţi, voluntari şi colaboratori.

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu peste 30 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are aproape 20 de ani de experiență ca trainer pentru circa 10 000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție de personal și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Impact HUB, Zilele Biz, Future Makers, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, Criminalitate Forestieră WWF, Interpol, Client Earth), TEDx Galați, TEDx Constanța. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training și facilitare pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training și facilitare în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Un comentariu

  1. avatar

    Ma unmesc Golea Marcel din municipiul Rm Sarat jud Buzau si solicit sprijinul dvs numai daca se doreste sa ma primiti la centru dv. Nu am viciuri si sunt un tinar simplu eu am inteles ca cei care vin in cadrul centrului dv o saptamina dorm pe hol deoare ce ei sunt veniti din strada si trebuie sa se gindeasca daca vor sau nu sa ramina la centru social Concordia . eu va rog s-ami dati posibilitatea sa pot locui in camera deoare ce am slabiciuni de sanatate adica ma fost bolnav si sunt slab . cu deosebita consideratie va scris Golea Marcel .

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.