6 premii I la Concursul Național pentru elevi cu deficiențe de auz

0

Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz ”Sfânta Maria” din București – 6 premii I la Concursul Național pentru elevi cu deficiențe de auz – ediția a IV-a, Craiova, 2014

premii_craiova

În perioada 23-26 aprilie 2014, municipiul Craiova a fost  gazda Concursului Naţional pentru Elevi cu Deficienţe de Auz, ediția a IV-a, competiție finanţată și organizată de Ministerul Educaţiei Naţionale în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj și Şcoala Gimnazială Specială ”Sfântul Vasile” din Craiova. Obiectivul general al concursului este stimularea şi dezvoltarea gândirii ştiinţifice, stimularea creativităţii, cultivarea şi dezvoltarea spiritului de competiţie şi fair-play.

În concurs au fost înscrişi peste 100 de elevi din 14 şcoli speciale din întreaga ţară.

La festivitatea de deschidere a Concursului Naţional pentru Elevi cu Deficienţe de Auz care a avut loc miercuri, 23 aprilie 2014, au participat domnul lector universitar doctor Florentin – Remus Mogonea de la Universitatea din Craiova, doamna Inspector General în Ministerul Educației, doamna prof. dr. Liana Mitran și doamna inspector școlar pentru învățământ special Irina Petre, de la Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

Disciplinele de concurs au fost: limba şi literatura română, matematică, tehnologia informaţiei şi comunicaţiei și educaţie plastică.

Ca în fiecare an, Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz ”Sfânta Maria” din București a fost la înălțime. La competiție au participat opt elevi din clasele a VII-a și a VIII-a, îndrumați de prof. Stoica Florica, Gîrniceanu Cristina, Pop Mona, Dichiseanu Doina, iar rezultatele au fost pe măsura muncii depuse: 6 premii I, un premiu III și un premiu special, ceea ce ne-a trimis în fruntea clasamentului. Am obținut premiul I la limba și literatura română clasa a VII – a (Dena Andreea – Mariana) și clasa a VIII – a (Ferhat Domnica Alexandra), premiul I la matematică  clasa a VII-a (Mehedințu Mihaela),  premiul III la matematică clasa a VIII-a (Nenciu Iulian – Valentin), premiul I la T.I.C. clasa a VII-a (Braniște Florentina) și clasa a VIII-a (Ristea Antonio), premiul I la educație plastică clasa a VII-a (Mihai Ionel – Cătălin), premiul special la educație plastică clasa a VIII-a (Dumitru Andreea – Raluca).

Despre copiii deficienți de auz se vorbește de cele mai multe ori ca parte a unui grup vulnerabil care are nevoie de asistență socială. Acum vorbim despre niște copii care au învățat să își organizeze timpul, să facă față unei competiții, au învățat ce înseamnă efortul, disciplina,  perseverența, răbdarea și responsabilitatea. Acești copii extraordinari au avut curajul de a accepta provocările care i-ar fi putut împiedica şi dezechilibra. Acești copii sunt pregătiți să facă față vieții cu toate încercările ei. Asta ne spune zîmbetul de împlinire şi realizare a propriei fiinţe de pe chipurile lor.

Pentru mai multe informaţii despre programele şi acţiunile noastre, vă rugăm să consultaţi site-ul nostru la adresa: www.scoalasurzi2bucuresti.ro

 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și peste 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 16 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin și-a început cariera profesională alături de echipa AIMS Timișoara - 4 ani de experiență în recrutare și selecție și training. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum, “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.