450 de studenți din 14 oraşe ale României au învățat despre leadership

0

Romanian Youth Leadership Forum continuă tradiţia la Amara

AIESEC România, parte a celei mai mari organizaţii globale conduse de tineri, a organizat în perioada 22-25 Noiembrie, la Amara, una dintre cele mai mari conferinţe despre leadership pentru tineri la nivel naţional: Romanian Youth Leadership Forum.

Debutând cu sosirea a 450 de delegaţi din 14 oraşe ale României, conferinţa a continuat cu livrarea unui număr considerabil de workshop-uri şi training-uri compatibile cu nevoile şi cerinţele candidaţilor. Obiectivul acestora a fost acela de a apropia tinerii de mediul corporate şi de a-i pregăti pentru o posibilă carieră în diversele departamente din mediul business: finanţe, antreprenoriat, comunicare, vânzări, etc.

Totodată, sesiunile, atât teoretice cât şi practice, programate în funcţie de nivelul de pregătire al participanţilor, au adus conferinţei spiritul de internaţionalism, acestea fiind facilitate nu doar de reprezentanţii din companii, dar şi de traineri internaţionali. Scopul conferinţei a însemnat deopotrivă leadership şi unitate. Echipa care a făcut posibilă realizarea acestei conferinţe a fost formată din 50 de  membri, facilitatori şi îndrumători, precum şi un lider entuziast, cu experienţă în domeniu.

Conferinţa a culminat cu lansarea a 15 lampioane, câte unul pentru fiecare oraş şi pentru echipa de organizare, reprezentând progresul pe care ni-l dorim pentru România.

Nu în ultimul rând, calitatea conferinţei s-a datorat partenerilor: BRD Group Societe Generale, Accenture, HILTI, BENQ, P&G, Şcoala de Valori, ACCA, HPDI, Coca Cola HBC, Hellenic, HP, DECATHLON, iFuture, Heineken, Danone, Intersnack, RoStar, VIFON, VelPitar, MARTENS, Nescafe, MPG.

Ce spun participanţii:

AIESEC Constanţa

AIESEC Constanta s-a întors de la conferinţa naţională Romanian Youth Leadership Forum!
Suntem gata să pregătim următoarea generaţie de AIESEC-eri şi să le oferim tot suportul necesar pe parcursul experienţei lor în AIESEC Constanţa.

AIESEC Sibiu

AIESEC Sibiu se recuperează treptat după o conferinţă genială! După cum s-a menţionat, Amara este un loc minunat şi încântător. RYLF 2012 a fost extraordinar, datorită echipei de organizare, facilitatorilor, şi nu în ultimul rând delegaţilor pentru pasiunea şi entuziasmul de care au dat dovadă.

AIESEC Bucureşti

AIESEC Bucureşti s-a întors de la Romanian Youth Leadership Forum! Experienţa de la Amara este ceva ce nu poate fi exprimat în cuvinte dar care se va putea traduce prin munca noastră de acum încolo.

AIESEC Timişoara

AIESEC Timişoara se mândreşte cu premiul pentru “Cea mai bună recrutare” primit la Romanian Youth Leadership Forum! Mulţumim echipei de organizare pentru efortul depus, mulţumim membrilor pentru entuziasmul lor şi mulţumim generaţiilor viitoare de lideri. Acesta este deopotrivă şi premiul vostru.

Kevin Groen, gazda conferinţei

Mulţumesc pentru o săptămână intensă! A fost provocatoare, interesantă şi de neuitat. A avut un impact considerabil asupra mea. Acum este momentul să explorăm şi să ne bucurăm de frumuseţea României.

Pentru alte detalii şi informaţii vizitaţi site-ul: www.rylf2012.aiesec.ro

Despre AIESEC

AIESEC este o asociație globală, non-guvernamentală, independentă, non-profit, condusă de tineri sau proaspăt absolvenți ai unei instituții de învățământ superior. AIESEC este prezentă în peste 1100 de universități, 113 țări și teritorii și are ca scop dezvoltarea abilităților de leadership ale membrilor săi. AIESEC oferă acestora diferite oportunități pentru o experiență unică prin programul de Internship-uri Internaționale sau prin poziția de leadership. 

Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează