Anticoronavirus - exemple de implicare socială și soluții pentru gestionarea pandemiei

40 de voluntare Women Build la Casa Mihail

0

Sambata, pe 31 august, a avut loc ultima editie Women Build la Casa Mihail. Peste 40 de voluntari au lucrat la finisajele casei. Au venit sa voluntarieze doamne si domnisoare dedicate cauzei Habitat, reprezentanti ai Asociatiei de Dezvoltare Comunitara Ciocanesti, 10 voluntari de la CevaDeSpus, o echipa Digi 24, care a lucrat toata ziua pe santier, precum si o echipa TVR, care a filmat un material pentru o campanie sociala pe care Televiziunea Romana o pregateste telespectatorilor.

Grupul CevaDeSpus, al carui scop este imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu dizabilitati, a lucrat timp de 3 zile pe santierul Habitat. Cei 10 voluntari implicati in actiune au vrut sa dea mai departe ajutorul pe care l-au primit la randul lor.

Women Build la Casa Mihail, 31 aug (2)

”Am venit pentru ca vreau sa-i vad fericiti si sa traiasca liberi in comunitate, fara constrangeri, abuzuri. Fiecare om are dreptul sa traiasca in comunitate si sa se bucure de o viata deplina in toate sensurile. Eli o sa ma ajute sa dau cu trafaletul, vreau sa-mi las si eu amprenta pe Casa Mihail, sa ajut nu doar moral, dar si fizic”, a declarant Raluca Popescu, una din voluntarele CevaDeSpus.

In decursul a 4 luni, peste 150 de voluntare s-au implicat in miscarea Women Build la Casa Mihail. Doamnele si domnisoarele dedicate cauzei, au donat din timpul, energia si banii lor pentru a oferi sansa la o viata normala pentru 6 persoane cu dizabilitati, care in prezent traiesc in institutii ale statului. Efortul lor a inseamnat aproximativ 3.500 de Euro stransi pentru finalizarea lucrarilor, iar prin vocile lor puternice si convingatoare au reusit sa determine implicarea altor parteneri in proiect.

„Habitat for Humanity Romania inseamna pentru mine provocare si depindere de munca in echipa. Women Build duce aceasta provocare si mai departe spre sporirea increderii in forta femeilor. Am fost prezenta la toate cele trei deplasari in satul Novaci si de fiecare data am fost placut surprinsa de cat de mult se munceste, mereu cu zambetul pe buze, mereu cu energie pozitiva. Am reusit sa sprijin acest proiect atat prin implicarea mea efectiva la fiecare participare, cat si financiar (strangere de fonduri prin organiyarea unui picnic in Parcul Herastrau). Recomand cu mare drag implicarea in cadrul proiectelor Habitat for Humanity Romania”, spune Roxana Bursuc, blogger si voluntara la Women Build inca de la prima editie, www.roxanabursuc.com.

———————

Partenerii proiectului Casa Mihail sunt: Open Society Foundations – Initiativa de Sanatate Mintala, PRO ACT SUPORT, Lafarge Romania, Wienerberger Sisteme de Caramizi, Saint Gobain Initiatives Foundation, Geberit, iar sustinatorii sunt: Bioderma, Microsoft, City Point, Green Revolution, Active Document Center, Scolaro, Avantaje, Click pentru femei, CSRmedia.ro, Romaniapozitiva.ro, Sfatulmedicului si Radio Romania Actualitati.

Despre Open Society Foundations – Initiativa de Sanatate Mintala

In toata lumea, personele marginalizate sau discriminate sunt lipsite adesea de ingrijire medicala sau beneficiaza de servicii precare. Open Society Foundations doreste sa stabileasca politici si practici de sanatate bazate pe modele si promoveaza incluziunea sociala, drepturile omului si justitia. Apara drepturile persoanelor institutionalizate si promoveaza locuirea in interiorul comunitatilor ca cetateni egali cu respect, demnitate, acces la principalele servicii si dreptul de a alege cum sa-si traiasca viata.

Despre PRO ACT SUPORT

ProACT este o organizatie non-profit avand credinta ferma in potentialul de dezvoltare al fiintei umane si al crearii unei societati in care fiecare se regaseste si conteaza. Valorile Pro ACT Suport sunt pe cat de simple, pe atat de puternice: incredere, respect fata de fiinta umana, credinta in autodeterminare, justitie sociala, empatie, responsabilitate fata de generatiile viitoare. Prin proiectul Casa Mihail, Pro ACT doreste sa continue demersul inceput prin Centrul pilot de incluziune sociala – Casa Tufa – de a  sprijini persoanele cu dizabilitati sa devina cetateni pretuiti de oamenii din jur si contribuabili ai comunitatii locale.

Despre Habitat for Humanity Romania

Habitat for Humanity Romania este o organizatie non-profit, a carei misiune este sa elimine lipsa de adapost si locuirea precara a persoanelor din intreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit si reabilitat peste 600.000 de locuinte pentru 3 milioane de persoane din 80 de tari de pe intreg globul. Habitat for Humanity Romania a ajutat, pana in acest moment, peste 4.000 de familii prin programele desfasurate in tara, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Arges, Bacau, Bihor, Cluj, Dolj, Prahova si Suceava. In Romania, Habitat for Humanity Romania a dezvoltat proiecte diverse pentru grupuri vulnerabile, construind case complet accesibilizate pentru persoane cu multiple dizabilitati. In anul 2009, Initiativa pentru Sanatate Mintala si Habitat for Humanity Romania si-au unit pentru prima data fortele alaturi de Fundatia “Pentru Voi” pentru imbunatatirea conditiilor de locuire pentru 6 persoane cu dizabilitati din Timisoara

Despre autor

avatar

Eu sunt Andra. Îmi place să descopăr locuri noi şi să le cutreier la pas. Mă scufund uneori în lectură, în căutarea unor momente de linişte care îmi încarcă bateriile. Scriu cu drag despre ceea ce mă face fericită, privind mereu la lucrurile bune din jurul meu. Iubesc ceaiul, ciocolata neagră şi oamenii zâmbitori. Pentru că şi eu sunt unul dintre ei:) Pentru mai multe pilule de optimism, încearcă şi aici www.zambetsisanatate.ro

Comentează

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.