31 mai, Ziua Mondiala fara Tutun!

0

Fumatul este o epidemie globală şi o problemă de sănătate publică. La nivel mondial, peste 40 de milioane de oameni sunt dependenţi de tutun. În România, 1 din 4 români fumează zilnic. Poate nu atât de cunoscut este faptul că fumatul nu mai este un simplu mod de socializare. Dependenţa de fumat este o boală psihică, fizică şi comportamentală care poate fi tratată cu ajutorul medicului şi al psihologului.

Marţi, 31 mai este ZIUA MONDIALĂ FARĂ TUTUN. Tema aleasă în acest an de către OMS este “ Convenţia Cadru OMS pentru Controlul Tutunului (CCCT) salvează vieţi”, pentru a da un impuls aplicării acestui tratat internaţional. El conţine măsurile pe care ar trebui să le ia politicienii pentru a reduce numărul fumătorilor în vederea îmbunătăţirii sănătăţii populaţiei.

Pentru a arăta bucureştenilor efectul devastator pe care îl are fumul de ţigară asupra organismului oamenilor, Institutul de Pneumologie „Marius Nasta„, în colaborare cu Societatea Studenţilor Medicinişti organizează acţiunea „STOP! Cu plămânii la control!”. Cu această ocazie, Institutul de Pneumologie „Marius Nasta„, prin Centrul de consiliere pentru renunţarea la fumat, vă invită marţi, 31 mai, în intervalul 13.00 – 16.00, la Universitate, unde o echipă de 10 tineri studenţi la medicină va fi prezentă pentru a măsura ”vârsta” plămânilor trecătorilor şi gradul de intoxicaţie cu monoxid de carbon.

 

Convenţia cadru poate fi găsită pe: www.stopfumat.eu


Despre autor

avatar

Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă, www.RomaniaPozitiva.ro cu 25 de autori și aproape 30 000 de articole de Bine despre România publicate încă din 2006. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: facilitare de procese de învățare, orientarea spre soluție (psihologie pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, design thinking, managementul echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, teambuilding. Florin a lucrat 4 ani în industria berii alături de InBev având atribuții de training pe mai multe procese de vânzări și de business pentru o rețea cu peste 40 de firme de distribuție de bunuri de larg consum pe întreg teritoriul țării. Florin are experiență ca moderator/speaker pentru diverse evenimente și conferințe: TEDx București, Allianz-Țiriac Management Conference, ASPEN Leadership Program, Leaders for Justice Program, Automotive Forum (Timișoara), “Conferința Anului Viitor”, Inspiro, Bucharest Integrity Gathering, Conferința de Voluntariat, The Conference about Happiness, “Fabricat în Țara lui Andrei”cu NESsT & Petrom, WWF Școli Verzi în Europa, TEDx Galați. Majoritatea clienţilor lui Florin sunt din aria de business, companiile activând în domenii foarte diferite (servicii, IT, automotive, bunuri de larg consum, consultanţă) pe întreg teritoriul ţării. Florin este implicat şi în proiecte de training pentru organizaţii nonguvernamentale. Florin a fost membru entuziast în organizațiile AIESEC Timișoara și ARDOR Banat. Florin desfăşoară şi proiecte de training în sistem deschis („open training”), un exemplu de astfel de program fiind cursul „Train the Trainers” cu Institutul Român de Training și Training Cafe. Motivaţia principală este dorinţa de a schimba lucrurile în Bine în România. Florin este certificat Formator A.N.C., White Belt @ ABInBev. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică uneori chiar clasică și indiană.

Comentează