31 mai, Ziua Mondiala fara Tutun!

0

Fumatul este o epidemie globală şi o problemă de sănătate publică. La nivel mondial, peste 40 de milioane de oameni sunt dependenţi de tutun. În România, 1 din 4 români fumează zilnic. Poate nu atât de cunoscut este faptul că fumatul nu mai este un simplu mod de socializare. Dependenţa de fumat este o boală psihică, fizică şi comportamentală care poate fi tratată cu ajutorul medicului şi al psihologului.

Marţi, 31 mai este ZIUA MONDIALĂ FARĂ TUTUN. Tema aleasă în acest an de către OMS este “ Convenţia Cadru OMS pentru Controlul Tutunului (CCCT) salvează vieţi”, pentru a da un impuls aplicării acestui tratat internaţional. El conţine măsurile pe care ar trebui să le ia politicienii pentru a reduce numărul fumătorilor în vederea îmbunătăţirii sănătăţii populaţiei.

Pentru a arăta bucureştenilor efectul devastator pe care îl are fumul de ţigară asupra organismului oamenilor, Institutul de Pneumologie „Marius Nasta„, în colaborare cu Societatea Studenţilor Medicinişti organizează acţiunea „STOP! Cu plămânii la control!”. Cu această ocazie, Institutul de Pneumologie „Marius Nasta„, prin Centrul de consiliere pentru renunţarea la fumat, vă invită marţi, 31 mai, în intervalul 13.00 – 16.00, la Universitate, unde o echipă de 10 tineri studenţi la medicină va fi prezentă pentru a măsura ”vârsta” plămânilor trecătorilor şi gradul de intoxicaţie cu monoxid de carbon.

 

Convenţia cadru poate fi găsită pe: www.stopfumat.eu


Despre autor

avatar

Co-Fondator RomâniaPozitivă.ro, Florin este educator de emoție și gând pozitiv. Florin susține acest demers prin programele sale de training și prin platforma de informație și educație pozitivă www.RomaniaPozitiva.ro. Florin are peste 15 ani de experiență ca trainer pentru circa 8000 de participanți, iar domeniile de expertiză includ: "solution thinking" (gândire pozitivă aplicată pentru rezolvarea problemelor), antreprenoriat social, ”train the trainers”, managementul oamenilor/echipelor, management de proiect, recrutare şi selecţie, comunicare, echipe eficiente, teambuilding. Florin este mare fan de biciclete, mișcare în aer liber, muzică, uneori chiar clasică și indiană. Motivaţia principală a lui Florin este dorința de a schimba lucrurile în Bine în România și încrederea că asta se poate.

Comentează